• Jaga lugu:

  Johnson & Johnsoni beebipuudriga seotud paljastused pühkisid aktsialt kümnendiku

  Johnson & Johnsoni beebipuuderFoto: EPA

  USA meditsiini- ja tarbekaupade tootja Johnson & Johnsoni aktsia vajus reedel jõuliselt allapoole, kuna Reutersi uurimuse kohaselt oli firma juba aastakümnete eest teadlik selle beebipuudris leiduvast asbestist.

  Ühendriikide konglomeraadi Johnson & Johnsoni läbi viidud laboritestid näitasid juba 1971. aastal, et selle beebipuudrid sisaldavad väikeses koguses asbesti, selgub Reutersi ajakirjanikeni jõudnud dokumentidest. Uurimuse kohaselt varjas firma tollaste ja paljude edasiste uuringute tulemusi toidu- ja ravimijärelevalveametite ja avalikkuse eest ning tellis teadusuuringuid hoiatuste kummutamiseks. Informatsioon pärineb paljudest sisedokumentidest, mis on jõudnud USA kohtute käsutusse seoses hagidega, mille on esitanud väidetavalt just J&J beebipuudri tõttu vähki haigestunud inimesed.
  Johnson & Johnson nimetas Reutersi artiklit absurdseks, kuna see joonistab pildi "40 aastat kestnud ja paljusid järelevalveameteid, maailma esiteadlasi ja -ülikoole, juhtivaid sõltumatuid laboreid ning J&J enda töötajaid hõlmanud vandenõust".
  Kontserni aktsia langes pärast uurimuse ilmumist enam kui 10,04% madalamale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.