• Jaga lugu:

  Saksamaa tööstusšokk tõstab majanduslanguse tõenäosust

  Saksamaa tööstustegevuse järsk langus eelmise aasta lõpus tõstis ohtu, et Euroopa suurim majandus libiseb majanduslangusesse, vahendab Bloomberg.

  Saksamaa teras.Foto: DAVID HECKER
  Tööstustootmine langes novembris oktoobriga võrreldes 1,9 protsenti ja see oli finantskriisi lõpust alates kõige viletsam tulemus. Kuigi andmed võivad olla volatiilsed, tuleneb järsk langus tehasetellimuste eeldatud mahu ulatuslikumast vähenemisest. Investoreid ja majandusteadlasi on see pannud muretsema globaalse majanduskasvu raugemise pärast.
  Kuni eelmise kuu lõpuni rõhutas Saksamaa keskpank oma ootusi tagasilöögile, väites, et tegemist on ajutise väljakutsega. Pärast seda, kui riik näitas eelmise aasta kolmandas kvartalis sisemajanduse kogutoodangu vähenemist, tähendab tööstustegevuse langus, et majandus võib veelgi rohkem kokku tõmbuda.
  Majandusteadlased näevad endiselt, et olukord võib paraneda. Loodetakse, et era- ja avaliku sektori tarbimine suudab kompenseerida langust ja tellimused pöörduvad kasvule. Commerzbank ütleb, et hiljutised tootenumbrid viitavad potentsiaalsele stabiliseerumisele.
  Bloombergi igakuist uuringut tegevad majandusteadlased näevad sel aastal 1,6protsendilist majanduskasvu, mis vastab 2018. aasta tempole. Järgmisel esmaspäeval avaldatakse uus uuring, mis algab päeval enne Saksamaa statistikaameti avaldamist oma 2018. aasta SKP hinnangulise kasvu kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.