Anu Lill • 17. jaanuar 2019 kell 13:34

Apple murrab filmitööstusesse

Tehnoloogiahiiglane ja mobiilitootja Apple laiendab 2019. aastal agressiivselt oma tegevusvaldkonda. Lisaks filmitootmisega alustamisele käivitab ettevõte ka oma voogedastusteenuse.

Näitleja Rashida Jones  Foto: Shutterstock

Apple'i esimene mängufilm kannab nime „On The Rocks“ ("Kaljudel") ja see valmib režissöör Sofia Coppola käe all. Režissöör Francis Ford Coppola tütar võitis 2003. aastal Oscari oma filmi "Lost in Translation" eest, mis oli tema teine mängufilm. Filmivõtteid alustatakse kuu aja jooksul.

Näitlejad Rashida Jones ja Bill Murray astuvad üles pearollis filmis, mis räägib noorest emast, kes leiab taas kontakti oma seelikukütist isaga. Apple teeb mitmes TV-projektis koostööd ka Jennifer Anistoniga, Steven Spielbergi ja Reese Witherspooniga.

Film toodetakse koos A24 filmifirmaga ning Apple'i ja A24 vahel sõlmitud lepingu alusel tehakse koos mitu filmi.

Apple'i voogedastusteenuse käivitamise kuupäev pole teada, kuid spekuleeritakse, et see saab teoks 2019. aastal. Kuuldavasti kavatseb ettevõte kulutada originaalsisule kuni 1 miljard dollarit.

Selle kuu alguses selgus, et Apple vähendas oma mobiilitootmise tuluprognoosi esimest korda 16 aasta jooksul. BBC tehnoloogiareporteri Dave Lee sõnul on ettevõte "agressiivselt liikumas uutesse valdkondadesse", et kompenseerida prognoositavat iPhone'i müügi langust.

Apple'i aktsia hind on praegu 154 dollarit. See on alates kõigi aegade tipust 2018. aasta juunis, kui see oli 227 USA dollarit, kaotanud väärtusest 32%.

Hetkel kuum