Anu Lill • 4. veebruar 2019 kell 9:09

Ryanair teatas 20miljonilisest kahjumist

Täna avaldatud majandustulemuste kohaselt sai Ryanair eelmises kvartalis kahjumit 20 miljonit eurot, mille põhjustasid talvisele hooajale omased madalad piletihinnad Euroopa reisidel.

Ettevõtte juht Michael O´Leary pidi teatama 20miljonilisest kahjumist, kuna lennuhinnad olid niigi madalate hindade poolest tuntud firmal viimases kvartalis veelgi soodsmad.  Foto: Reuters/Scanpix

"Kuigi 20 miljoni euro suurune kahjum kolmandas kvartalis valmistas pettumuse, said meie kliendid nautida rekordiliselt madalaid hindu, mis on hea nii praeguse kui ka tulevase reisijate arvu kasvu jaoks," ütles Ryanairi juht Michael O'Leary.

Ryanairi reisijate arv kasvas 8% ja kolmanda kvartali käive suurenes 9% 1,53 miljardi euroni. Kuigi ka lisatulud kasvasid kolmandas kvartalis 26%, ei suutnud need kompenseerida kõrgemaid kütuse- ja personalikulusid.

Läheneva Brexiti valguses ütles ettevõte, et ilma leppeta Brexiti risk on endiselt murettekitavalt suur. Omalt poolt on lennuattevõtja astunud kõik vajalikud sammud, et kaitsta Ryanairi äritegevust ebamäärases keskkonnas, sealhulgas on kätte saadud Ühendkuningriigi lennuettevõtja sertifikaat. Ja kui ka Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust lepinguta, jääb Ryanair ELi kontrollitavaks lennuettevõtjaks.

Hetkel kuum