Ken Rohelaan • 14 aprill 2019

Krüptoturu investorid elavnesid

Investorid on viimastel nädalatel muutunud nii bitcoini kui ka teiste krüptovaluutade suhtes vastuvõtlikumaks.  Foto: Reuters/Scanpix

Bitcoin ja laiemalt ülejäänud krüptovaluuta turg on viimasel ajal elavnenud, kui investorid on raha suunanud bitcoini ja teistesse valuutadesse nagu ethereum, litecoin ja bitcoin cash, kirjutab Forbes.

Bitcoini hind tõusis aprilli alguses märkimisväärselt, mistõttu tekkis kahtlusi, kas krüptovaluutade hinnad suudavad jääda püsima senistele hinnatasemetele.

Samas nädala alguses bitcoini ja laiemalt krüptovaluuta turuväärtus (kokku üle 2000 krüptovaluuta) jõudis CoinMarketCapi andmetel selle aasta rekordini, kasvades 186 miljardi dollarini. Sellest 90 miljardit moodustas bitcoin. Suurema osa hinnarallist on moodustanud altcoinid (nii kutsutakse kõiki krüptovaluutasid, mis ei ole bitcoin – toim), kui väiksemad krüptovaluutad on näidanud suuremat hinnakasvu.

Sel nädalal on bitcoini ja altcoinide hinnaralli tulnud samal ajal, kui anti välja Ameerika Ühendriikide suurima krüptorahaga kauplemise platvormi Coinbase'i kaart, millega saab Suurbritannias tasuda krüptovaluutas. Samuti on mitu bitcoini ja krüptovaluuta turu jälgijat ja analüütikut teinud hinnarallit toetavaid kommentaare, mis on aidanud mitmel krüptovaluutal püsida uuel ja kõrgemal hinnatasemel.

Tehnilised andmed näitavad, et bitcoini ostude maht on suurim alates 2017. aasta detsembrist, mil see jõudis kõigi aegade tipuni. Siis ilmnesid sarnased kauplemismustrid enne suuri müügitehinguid.

Maaklerifirma eToro vanem turuanalüütik Mati Greenspan ütles, et tema hinnangul on praegu tekkimas jätkusuutlik stabiilsus. "Turg on selgelt ikka veel põnevil," lisas ta.

Bitcoini ja krüptovaluuta turuväärtus suurenes kiiresti pärast seda, kui investeerimisfirma BKCM bitcoini ja krüptotööstuse kommentaator Brian Kelly ütles CNBC-le, et bitcoin ületab "ilma igasuguse kahtluseta" lähima kahe aasta jooksul 20 000 dollari piiri, milleni jõuti viimati 2017. aastal.

Aprilli alguses selgus, et üks ostuorder andis hoogu bitcoini ja teiste krüptovaluutade hinnatõusule. Siis jõuti viimase viie kuu kõrgeima hinnatasemeni.

Hetkel kuum