Liina Laks • 17. aprill 2019 kell 6:20

Väikepangad napsavad tasapisi suurtelt kliente

Asutaja Jan Andresoo juhitav Inbank kasvatas esimeses kvartalis klientide arvu.  Foto: Andras Kralla

Eesti pankade värsketest andmetest selgub, et väikepangad on saanud juurde tuhandeid uusi kliente. Esimeses kvartalis olid ühed jõudsamad LHV ja Inbank.

Kuigi Rootsi suurpangad Swedbank ja SEB ei saanud börsireeglitele viidates oma andmeid avaldada, selgub teiste Eestis tegutsevate suuremate pankade andmetest, et seni väiksemat turuosa hoidnud pangad on tänavu esimese kolme kuuga hoogsalt võtnud uusi kliente – enim uusi kliente on endale napsanud Inbank ning Tallinna börsil noteeritud LHV pank.

Pangandusliidu andmetel oli 2 miljonit era- ja 0,3 miljonit äriklienti kokku 2018. aasta III kvartalis Eesti pangandusturul tegutsenud 16 pangal. Pankade varade maht oli kokku 25,2 miljardit eurot.

Eile avaldas LHV Group kvartalitulemused – investorid nimetasid LHV kasvu muljetavaldavaks, nentides, et ettevõte on konkurentide ümber puhkenud rahapesuskandaalid enda huvides oskuslikult ära kasutanud. Samas nähakse ka tõrvatilku.

Hetkel kuum