• Jaga lugu:

  Oksjonimaja Sotheby’s ostetakse börsilt välja

  Stoheby's.Foto: Shutterstock

  Miljardär Patrick Drahi, kes on asutanud telekomi- ja meediaettevõtte Altice, ostab ajaloolise oksjonimaja Sotheby’si.

  Sotheby’s teatas täna, et on allkirjastanud kindla kokkuleppe, millega nõustutakse, et BidFair USA, mis on Drahi poolt selle tehingu jaoks loodud firma, ostab Sotheby’si firma, makstes selle eest 57 dollarit aktsia kohta. Kui arvestada tehingu hinda ettevõtte väärtuse baasil, siis teeb see tehingu hinnaks 3,7 miljardit dollarit, vahendab Reuters.
  Pakkumine tähendab 61% suurust preemiat, võrreldes Sotheby’si aktsia reedese sulgemishinnaga New Yorgi börsil. Veel 2018. aasta juunis oli Sotheby’si hind börsil 58 dollari juures.
  Pakkumine tähendab seda, et Sotheby’s läheb taas eraomandusse, olles olnud 31 aastat avalik börsiettevõte. Selle tehinguga liitub Prantsuse-Iisraeli juurtega Drahi Prantsuse rivaali Francois Pinault’ga kunstimaailma tipus, sest Pinault finantsettevõte Artemis omab enamusosalust Sotheby’si konkurendis Christie’sis.
  Tuntud riskikapitalifondi juht Daniel Loeb, kelle fond Third Point on üks Sotheby’si suurinvestoritest, kiitis müügitehingu heaks. Loeb ütles Reutersile, et tehingu hind „kinnitab seda väärtust, mida me nägime, kui esmakordselt Sotheby’sse investeerisime ning see annab väärilise tasu pikaajalistele investoritele, nagu Third Point, kes uskusid selle potentsiaali.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.