Anu Lill • 11. september 2020 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Välismaakler Interactive Brokers viskab Eesti investoreid välja ja udutab põhjendustega

Foto: Reuters/Scanpix

Mitu Eesti investorit sai augusti keskel rahvusvaheliselt maaklerfirmalt Interactive Brokers kirja, kus teatati, et nende kauplemiskonto platvormil suletakse. Kontole ilmus väärtpaberite ostukeeld ning aega portaalist lahkuda anti kuu aega.

Kuigi Interactive Brokers (IB) ise kirjutas ühele investorile, et tegemist olevat konto väärtuse järgi liiga väikse ja maakleri jaoks mittekasumliku kliendiga, et täita kõiki taustakontrolli reegleid, tuli Finantsvabaduse foorumis välja üllatav asjaolu, et paljud veelgi väiksema kontoga investorid pole niisugust teadet saanud. Ühine nimetaja oli kõigil kirja saanud investoritel hoopis see, et tegemist oli ettevõtte, mitte eraisiku kontoga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum