investor Toomas • 23. august 2018 kell 13:29
Investor
Ainult tellijale

Põrgu jäätuski

Mis juhtub, kui Ryanair peab ärimudelit muutma? See, mis sadadele töötajatele hea, paistab minusugustele investoritele vähemalt esialgu hingekella löömine.

Ryanairi juht Michael O´Leary  Foto: Reuters/Scanpix

Milline vaatemäng! Investorid tiirlevad haidena Ryanairi ümber, mis on aastaga kaotanud oma turuväärtusest enam kui 4 miljardit eurot, ja nõuavad, et 30 aastat firmat juhtinud Michael O'Leary neile meelerahu tagasi annaks. Aga kus sa annad – alamakstud töötajatel on mõõt täis ja nad nõuavad rohkem raha. Enne, kui pole teada, kui palju nad suudavad Enne-Läheb-Põrgu-Jäässe-Kui-Ma-Ametiühinguid-Tunnistan-O´Leary käest välja väänata, on Iiri lennufirma kohta tulevikuprognoose raske teha. Kontserni esindajad on mokaotsast maininud, et kulud kasvavad 200 miljoni euro võrra aastas, aga kuidas tegelikult – ei tea mina ega ka terve analüütikute armee ega kardetavasti Ryanair isegi. Minule tähendab selline ebakindlus rahalist kaotust, aga püssi ma põõsasse visata ei tihka – seda nii Ryanairi enda kui ka tema konkurentide tõttu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum