• OMX Baltic−0,17%292,94
  • OMX Riga−0,07%910,13
  • OMX Tallinn−0,36%1 909,23
  • OMX Vilnius0,04%1 262,78
  • S&P 500−0,16%6 644,31
  • DOW 300,44%46 270,46
  • Nasdaq −0,76%22 521,7
  • FTSE 100−0,59%9 397,44
  • Nikkei 2251,76%47 672,67
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%91,91
  • OMX Baltic−0,17%292,94
  • OMX Riga−0,07%910,13
  • OMX Tallinn−0,36%1 909,23
  • OMX Vilnius0,04%1 262,78
  • S&P 500−0,16%6 644,31
  • DOW 300,44%46 270,46
  • Nasdaq −0,76%22 521,7
  • FTSE 100−0,59%9 397,44
  • Nikkei 2251,76%47 672,67
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%91,91
  • 14.10.25, 14:27

Eesti kokad valiti jälle maailma parimate nimistusse. "Läti ja Leedu kokad pole sinna saanud"

00:00
  • Joonas-Hendrik Mägi
Eesti kokad valiti jälle maailma parimate nimistusse. "Läti ja Leedu kokad pole sinna saanud"

Eesti tippkokad Tõnis Siigur ja Peeter Pihel valiti äsja maailma parimate kokkade ehk The Best Chef nimekirja ja seda juba mitmendat korda järjest.

Mõlema mehe jaoks on tunnustus oluline, kuid eraldi eesmärkideks nad sääraseid tiitleid ei sea. "Päris ilma ka ei saa, aga ma arvan, et ükskõik, millist eriala piisava kirega teha, tuleb tunnustus iseenesest," rääkis Siigur.

Tippkoka sõnul on aga just Eesti restoranid Baltimaadest kõige kõrgema lennuga. "Tegelikult pole veel ükski Läti või Leedu kokk sinna nimistusse valitud," lisas Siigur.

Kui muidu on Eesti restoranid hästi tuntud ja hea mainega, siis murekohtadest me siiski ei pääse. Majanduslikus plaanis liigub restoranide seis Siiguri hinnangul pigem allamäge ja puudusi leiab ka mujalt.

Vabakutselise koka Peeter Piheli sõnul on Tallinnas rahvusautentseid söögikohti väga vähe. "Kui sa tahad tõesti mõnda väga head, näiteks Mehhiko toitu, siis praegu on küll tühimik, kuhu minna," lausus ta.

Kesksügiseses saates tuli juttu veel ka kokkade järelkasvust, isiklikest soovitustest ja toitlustusettevõtlusest laiemalt.

Intervjueeris Joonas-Hendrik Mägi.

Foto: Arno Mikkor.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele