Sibulakasvatus jääbki Eestis kalliks

    Järjekordses Kasvupinnase saates uurime Maaülikooli aianduse lektorilt Priit Põldmalt, kuidas läheb sibula ja küüslaugu kasvatamine Eestis.

    Saates saame teada, kuidas neid köögivilju kasvatada, kuidas suurendada sibula krehvtisust ja miks on Eesti sibul tunduvalt kallim kui näiteks Poola sibul.

    Vastus on tegelikult väga lihtne – asi seisab põllu rajamise omahinnas. Kui Poolas ja teistes lõunapoolsetes riikides saab kevadel külvata põldudele sibulaseemet, siis meil tuleb kasvama panna tippsibulaid. Omahinna erinevus nende põldude puhul võib olla kümnekordne.

    Samuti räägime uute sibulköögiviljade kasvatamise võimalustest Eestis. Porrulauku saaks kasvatada, aga selle säilitamine on üsna kulukas. Lõunapoolsete riikide tava hoida porrulauku põllul ja koristada seda enne müügile saatmist ei saa me järgida – lume alla ikka porrulauku ei hoia. Karulauk ja murulauk aga suurtootmisesse ei sobi.

    Saadet alustame aga värskete uudistega kombainirindelt – Lääne-Virumaal võrreldi maailma parimaid kombaine. Lõplikud tulemused selguvad hiljem, aga praegu on selge kaks asja – kehva kombaini meil ei müüda ja ideaalset samuti mitte.

    Saadet juhtis Toomas Kelt.

    • Kasvupinnas
    • 17.08.2021
    KIIRUS:
    Sibulakasvatus jääbki Eestis kalliks
  • Hetkel kuum

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.