Jaga lugu:

Leppeta Brexit paneks Briti tolli koormuse all ägama

Suurbritannia sõlmpunkti Euroopaga ehk Doveri sadamat läbib iga päev keskmiselt rohkem kui 7000 veoautot. Jaanuari alguses tehti sadamas katse, mida tähendaks pikaldasem tolliprotseduur, milles osales siiski vaid umbes 100 veoautot.  Foto: NEIL HALL, EPA

Vähem kui kaks kuud on jäänud aega, et selguks, kas Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust tuleb leppega või leppeta. Karmim Brexit ehk leppeta lahkumine tähendaks märkimisväärselt suuremat halduskoormust Euroopa Liidu ja Suurbritannia piiri peal toimetamisel, seda nii ühel kui teisel pool piiri.

Seetõttu kõnelesime saate "Maksu- ja tolliamet annab nõu" esimeses pooles mõlema stsenaariumi põhjal seda, mida tähendaks lahkumine tolliprotseduuride mõtteis, seda nii ettevõtjate jaoks kui ka e-kaubanduse võtmes. Külas on maksu- ja tolliameti tolliosakonna tolliformaalsuste valdkonna juht Külli Kurvits.

Saate teises pooles kõneleme tuludeklaratsioonidest – nii nagu esialgsest statistikast selgus, saavad pool miljonit inimest tagasi 141 miljonit eurot enammakstud tulu. Seda, kui palju see number võib veel muutuda ning mida deklaratsiooni täites silmas pidada, kommenteerib maksu- ja tolliameti teenuse osakonna juht Hannes Udde. Saatejuht on Priit Pokk.

Kuula saadet "Maksu- ja tolliamet annab nõu" Äripäeva uuest podcast'ide keskkonnast.

Jaga lugu:
Hetkel kuum