Priit Pokk • 4. märts 2019 kell 12:00

Maksude optimeerimine muutus keerulisemaks

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi lausus saates "Maksu- ja tolliamet annab nõu", et maksustamisest kõrvalehoidmise võimalused on muutunud selgelt keerulisemaks tänu Euroopa Liidu direktiivile nimega ATAD. Direktiivis kirjeldatud on võrdlemisi üldine, seetõttu hakkab mängima olulist rolli kohtupraktika, kuidas uusi sätteid tõlgendatakse.  Foto: Andras Kralla

Britid lahkuvad praeguse plaani kohaselt märtsi lõpus Euroopa Liidust. Kui eelmises saates "Maksu- ja tolliamet annab nõu" kõnelesime sellest, mida see tähendab ettevõtjate jaoks tolliprotseduuride mõistes, siis seekord võtame ette maksuküsimused, mida Brexit mõjutab.

Saate teises pooles heidame pilgu peale olulisematele muudatustele seadusandluses – töötamise register, regulaarsete dividendide maksumäära muutus, tulumaksuseaduses maksude optimeerimise raskendamine. Madalam maksumäär regulaarselt makstavatele dividendile pole samas veel hoogu sisse saanud ehk seni on prognoositust vähem ettevõtteid vastava maksubaasi loonud.

"See ennustus päris täitunud ei ole. Eks dividendi jagatakse reeglina majanduslikel põhjustel, mitte selleks, et madalamat maksumäära saada," kõneles saates maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi.

Samuti rääkisime sellest, et maksuhaldur on muutnud oma varasemat seisukohta sõidukulude maksuvabal hüvitamisel lähetuse ühendamisel puhkusega.

Kuulake saadet "Maksu- ja tolliamet annab nõu" Äripäeva uuest podcast'ide keskkonnast:

Saadet toetab maksu- ja tolliamet.

Hetkel kuum