Eliisa Matsalu • 12. juuni 2019 kell 8:40

Salaturg meelitab ka rikkaid

Oxford Economicsi salaturu uuringu kohaselt tunnistasid salakauba oste sisuliselt samaväärselt kõrgema kuusissetulekuga inimesed kui ka madalama teenistusega, seda eriti salasigarettide kategoorias.  Foto: Eiko Kink

Kolmapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis lahkame Eesti ja teiste Balti riikide salaturgu. Arutame, miks tehakse uuringuid vaid alkoholi ja sigarettide salaturu kohta, samas kui salaturg on tegelikult oluliselt laiem.

Kuulame, mida arvab asjast maksuameti peadirektori asetäitja Rivo Reitmann. Reitmann räägib ka sellest, et maksuamet maadleb viimasel ajal Hollandist saabuvate narkootikume sisaldavate postipakkidega. Olukorrast salakaupade turul saab pikemalt lugeda siit.

Stuudiosse tuleb külla ka e-sigarette ja selle tarvikuid müüva ettevõtte Vapista omanik Rene Suburg, kellega arutame selle üle, mida toob kaasa e-sigarettide maitsestatud vedelike müügi keeld, mis hakkab kehtima sel suvel. Nimelt on Suburgi sõnul suur oht, et paljud inimesed hakkavad pärast müügikeeldu tarvitama mürgist salaturul tiirlevat kaupa.

Hommikuprogrammi juhivad ajakirjanikud Eliisa Matsalu ja Priit Pokk.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum