• Jaga lugu:

  Tööstused võivad jäädavalt Eestist lahkuda

  "Näiteks tööstussektori puhul võibki vabalt juhtuda, et meie tööstuste panus Eesti majandusse hakkabki pidevalt kahanema. Ongi harud, mis siit väljuvad, ja nende asemele midagi ei tule," hindab SEB analüütik Mihkel Nestor tänases Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

  SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor. Foto: Raul Mee
  Samas on Eesti tema hinnangul piisavalt väike riik ja teenusmajandusel on seetõttu palju pakkuda, samuti on kasvamas IT-sektori roll ja panus. "Ma ei räägi kitsalt programmeerimisest. Käega mittekatsutavate e-teenuste valdkond on väga lai ja Eesti on selles olnud väga tubli," selgitab Nestor.
  Keskerakonna juhatuse liikme, riigihalduse ministri Jaak Aabiga tuleb juttu sellest, kui palju on alust juttudel võimalikus uuest koalitsioonist Keskerakonna ja Reformierakonnaga ning mida teeb partei langeva reitingu pööramiseks. Ta aitab ka selgitada, kas ja kui palju peaminister Jüri Ratas kannatab palju kõneainet pakkuva valitsuskaaslase EKRE sõnavõttude pärast.
  Saates tuleb juttu ka joogitööstuse megatrendist ehk kombucha'st, maakeeli teeseenejoogist, mille üleilmne miljardi euro turg mitmekordistub lähiaastail. Eesti vaadet sellele turule annab hommikuprogrammis väiketööstuse Säsi asutaja ja juht Piret Kõima.
  Mitmes Euroopa linnas on kruiisituristid ja -laevad laastavalt mõjunud. Kuidas ajada kruiisiäri Tallinnas nii, et see kestaks, sellest tuleb rääkima Tallinna Sadama juhatuse liige Margus Vihman.
  Hommikuprogrammi juhib Rivo Sarapik ja uudiseid vahendab Tiiu Taal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.