• Jaga lugu:

  Eestlaste rikkuses on suured käärid

  Uuringust selgus see, et Eestis on ebavõrdsus väga suur.Foto: Andras Kralla

  Neljapäevases hommikuprogrammis ei saanud üle ega ümber Eesti Panga värskest leibkondade finantskäitumise uuringust, mida tulid stuudiosse tutvustama ökonomistid Jaanika Meriküll ja Tairi Rõõm.

  Uuringust selgus muu hulgas see, et Eestis on ebavõrdsus väga suur: 5 protsendi inimeste kätte koondub 45 protsenti varadest ja 95 protsenti saavad ülejäänud 55 protsenti. Ökonomistide sõnul on varad jaotunud palju ebavõrdsemalt kui sissetulekud.
  Ökonomistid selgitasid, et 90ndate alguses, kui meil üleminekuperiood algas, alustas enamik Eesti peresid enam-vähem võrdselt positsioonilt. Seega saame arvata, et siis oli meil ebavõrdsus väike. Ligi 30 aastaga on meie ebavõrdsuse tase kasvanud päris suureks. See on lähedane euroala riikide keskmisele, selgitasid nad. Aga kui võrdleme end teiste postsotsialistlike riikidega nagu Poola, Ungari või Slovakkia, on meil varaline ebavõrdsus suurem.
  Kuula intervjuud siit:
  Külas käis ka tehnilise analüüsi ekspert Vaido Veek, kelle varasemad Äripäeva raadioeetris antud investeerimissoovitused on pea eranditult kasulikuks osutunud.
  Vaatasime üle tema varasemad nõuanded ning noppisime aktsiate rägastikust välja väärtpaberid, millele terendab lähimal ajal ostukoht ning sellest tulenev võimalus oma vara märkimisväärselt kasvatada.
  Kuula intervjuud siit:
  Samuti rääkisime e-residentsuse programmijuhi Ott Vatteriga Vormsi saarel toimunud häkatonist ning e-residentsuse uutest arengusuundadest.
  Kuula intervjuud siit:
  Hommikuprogrammi stuudios olid uudistetoimetaja Tiiu Taal ja saatejuht Indrek Mäe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.