• Jaga lugu:

  Putini jaoks on kõik justkui erioperatsioon

  Venemaa peaminister Dmitri Medvedev teatas kolmapäeval, et Venemaa valitsus astub täies koosseisus tagasi.Foto: Reuters/Scanpix

  Venemaa presidendi Vladimir Putini selle nädala vangerduste taga peitub vana tuttav strateegia, rääkis politoloog Karmo Tüüri rääkis reedeses hommikuprogrammis.

  „Vladimir Putin on endine KGB ohvitser ja ta siiamaani korraldab kõike nagu erioperatsioone. Ta tahab, et me mõtleksime ühtepidi ja siis ta ise teeb teistpidi,“ rääkis Tüür.
  See tähendab, et Putin ei taha Tüüri sõnul saada peaministriks, aga tahab presidendi kohalt lahkuda mingile teisele kohale. „Peamine on see, et see koht, kuhu tema läheb sinna tuleb võimutäius temaga kaasa nagu tuumakohvrike.“
  Kolmapäeva õhtul saabus pommuudis Venemaa valitsuse tagasiastumisest, mida ei osanud ette näha isegi suurem osa riigi kõrgeimast võimuladvikust.
  Venemaa põhiseadust muudetakse viisil, mis nõrgestab presidendi ja tugevdab parlamendi ja peaministri rolli. Riik kaugeneb rahvusvahelisest õigusest. Kas Putin valmistab endale ette uut ametikoha, rääkisime poliitikaanalüütiku ja Venemaa eksperdi Karmo Tüüriga.
  Kuula intervjuud siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.