Indrek Mäe • 21 jaanuar 2020

100% tootlust ja nelja aastaga miljonäriks

Seekordne Äripäeva raadio saade "Investor Toomase tund" keskendub iduinvesteeringutele ehk sellele, kuidas leida ükssarvik.

Ingelinvestor Madis Müür (vasakul) ning Funderbeami Balti investeeringute juht Ardo Mardisoo rääkisid "Investor Toomase tunnis", kuidas leida ükssarvik, maandada iduinvesteeringute riske ning teenida nelja aastaga miljon.   Foto: Äripäev

Ingelinvestor Madis Müür räägib saates, kuidas ta üle-eelmisel aastal sada protsenti tootlust teenis. "Tegelikult minu eesmärk on tagasihoidlik, ootan 30 protsenti tootlust aastas, aga eelmine aasta tuli 50 ja üle-eelmine 100," rõõmustas ta.

Veel nentis mees, et on oma portfelli nelja aastaga kasvatanud miljoni euroni.

Saates oli külas ka Funderbeami Balti regiooni juht Ardo Mardisoo, kellega rääkisime läbi iduinvesteeringutega kaasnevad riskid ning arutlesime, kuidas ära tunda ükssarvik.

Veel saavad saates vastuse paljud teised küsimused. Kas idufirmadesse investeerimine on nagu pokkerimäng, nagu väidab Jason Calacanis oma värskelt eesti keeles ilmunud raamatus „Ingel“? Kuidas leida kõige varajasemas faasis kümnete või isegi sadade ebaõnnestujate hulgast üles see ainus ükssarvik? Millisele idufirmale antakse raha ning millisele kindlasti mitte? Kui suurt riski tasub hiigeltootluse lootuses võtta ning kas neid saab ka kuidagi maandada?

Saadet juhtis Indrek Mäe.

Saadet saad järele kuulata siit:

Hetkel kuum