Artikkel
 • Jaga lugu:

  Idufirma loomine on maraton, mitte sprint

  Bolti kaasasutaja Martin Villig oli üks kuuest Startup Juhtide klubi liikmest, kes sel nädalal võtsid sõna sekka.Foto: Andras Kralla

  Idufirmade portaali FoundME avamise puhul pühendasime idufirmadele Äripäeva raadio hommikuprogrammis sel nädalal omaette rubriigi.

  Esimesena käis esmaspäeval uut veebilehte tutvustamas portaali juht Anari Hagel. "Eesmärk on pakkuda start-up'idele ühist inforuumi kogemuste ja info vahetamiseks. Kindlasti räägime uutest start-up'idest, mida muidu laiemalt väga ei teata," rääkis Hagel.
  Pikemalt saab Anari Hageliga intervjuud kuulata siit:
  Teisipäeval alanud seeria käigus vastasid Startup Juhtide klubi liikmed mitmele lihtsale küsimusele, mis on idufirmandusega ühte- või teistpidi seotud. Seda aitasid teha Riina Einberg, Kristi Hakkaja, Priit Kaasik, Erki Lipre, Taavi Tamkivi ja Martin Villig. Esimeses osas rääkisime sellest, mis eristab idufirmat tavalisest alustavast ettevõttest ning mis rolli etendavad idufirmad Eesti majanduses. Seda saab kuulata siit:
  Kolmapäeval rääkisime, mis müüdid ja eksiarvamused seostuvad start-up-maailmaga ning kas idufirma peab kasumit tootma. Näiteks teatas ju Uber see nädal taas miljardilisest kahjumist. Seda saab kuulata siit:
  Neljapäeval kõnelesime idurubriigis sellest, mis on peamised omadused, mis peaks ühel idufirma alustajal olema. Nii rõhutas mitu inimest, et idufirma tegemine on maraton, mitte sprint. Seda saab kuulata siit:
  Viimases osas vastasid idufirmade juhtivtegelased küsimustele, mis paneb neil endil kogu selle asja juures silmad särama ning mida peaks üks tulevane idufirma juht enda käest küsima, enne kui selle teekonna ette võtab. Näiteks meenutab idufirma loomine omamoodi ristsõna lahendamist. Seda, mismoodi, saab kuulata siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Utilitas alustas 60miljonise tuulepargi ehitamist
Pärnumaal Saarde vallas algavad sel nädalal Utilitase rajatava tuulepargi ehitustööd. Üheksa tuulikuga Saarde tuuleparki investeeritakse 60 miljonit eurot.
Pärnumaal Saarde vallas algavad sel nädalal Utilitase rajatava tuulepargi ehitustööd. Üheksa tuulikuga Saarde tuuleparki investeeritakse 60 miljonit eurot.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.