• Jaga lugu:

  Land Roverid on võimekad ja võluvad, aga pange vaim valmis

  Land Rover Defender koduses keskkonnas. Pilt on illustreeriv.Foto: Jaguar Land Rover

  Vana Land Rover Defender on üks müstiline maastur – kilisev, kolisev, põrutav ja mürisev ning pidevalt remonti vajav, kuid kõigi nende puuduste tõttu kordumatu võluga.

  Niimoodi tuleb välja seekordsest “Autojuttude” saatest, milles võetakse Land Roveri mark luubi alla. Juttu ei tule üksnes ikoonilisest Defenderist ehk kõnekeeles Defekast, vaid ka luksusmaasturite liigile aluse pannud Range Roverist, automargi ajaloost ja ühest-teisest muustki. Muu hulgas kuuleb, mida saatekülaline, maasturitele spetsialiseerunud töökoja Imedepõld omanik ning Eesti Land Roveri Klubi juhatuse liige Indrek Nikker arvab paari aasta eest müügile jõudnud uuest Defenderist.
  Nikker, kes tunneb lähemalt ka näiteks Toyota ja Nissani maasturite hingeelu, nendib avameelselt, et kui Toyota Land Cruiseriga tuleb harva remondikohta külastada, siis Land Roverid vajavad alatihti tähelepanu. Teisalt on Briti päritolu murdmaastikuautodel hulgaliselt häid külgi: maastikusuutlikkus on vanal Defekal esmaklassiline ning oma soovide järgi modifitseerimise võimalused lõputud.
  Saatejuht on Karl-Eduard Salumäe.
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.