Artikkel
 • Jaga lugu:

  Üllatavad viisid, kuidas kriminaalmenetlus võib lõppeda

  Saates "Triniti eetris" räägiti sellest, millised on ettevõtjate sagedasemad eksiarvamused seoses kriminaalmenetluste alustamise, kulgemise ja lõpetamisega.Foto: Panthermedia/Scanpix

  Kriminaalmenetlus võib lõppeda siis, kui ei leita süü tõendeid ehk kuritegu pole toime pandud, kuid levinud viisiks on ka oportuniteediga menetluse lõpetamine, mis tähendab seda, et isik on küll süüdi, kuid prokuratuuri hinnangul on avalik menetlushuvi ebapiisav isiku süüdimõistmiseks, rääkis vandeadvokaat Risto Käbi saates „Triniti eetris“.

  Riigiprokurör Kadri Välingu sõnul on oluline küsimus, mida pidada avaliku menetlushuvi aluseks. Tema sõnul sõltub see kaasusest, süüdistatava käitumisest ja taustast ning sellest, kas isikul on õigusrikkumistele kalduv käitumine. Väling lisas, et oportuniteediga kriminaalasja lõpetamisel peab süüdistatav hüvitama kuriteoga tekitatud kahju.
  Riigiprokuröri sõnul võib kriminaalmenetlus lõppeda ka siis, kui osapooled omavahel ära lepivad ja jõutakse lahenduseni ning konkurentsialaste kuritegude puhul võib menetluse lõpetada ka siis, kui on prokuratuurile või uurimisasutusele infot jagatud.
  Räägime saates sellest, kuidas prokuratuur kriminaalmenetlusi läbi viib ja otsime vastust küsimusele, kas ettevõtjal on õigus nõuda riigilt kriminaalasja alustamist.
  Juttu tuleb ka sellest, milliste muredega ettevõtjad prokuratuuri poole pöörduvad ja milliseid vigu sealjuures tehakse. Külalised selgitavad põhjalikult, kuidas Eesti prokuratuur töötab, kes, mida ja millal uurima hakkab ning millistel juhtudel kriminaalmenetlus lõpetatakse.
  Külas on riigiprokurör Kadri Väling ja Triniti vandeadvokaat Risto Käbi. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.