Killu Maidla: restoranide hinnatõusu pidurdamine on võimatu missioon
25-30% tooraine hinnatõus peegeldub sügisel ka väljamüügi hindades, rääkis restoranide ja hotellide liidu tegevjuht Killu Maidla Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
Toitlustusäri ei ole tema sõnul suure kasumlikkusega ning ettevõtjate jaoks ei ole hinnatõusude kinni maksmine jätkusuutlik. „Hinnatõusu pidurdamine on mission impossible,“ lisas ta.
Päikeseenergia tootmise hoogsa lisandumise tulemusena on energiaturul tekkinud olukord, kus päikesepaisteliste ilmadega langevad elektrihinnad sageli nullilähedaseks või lausa negatiivseks. Seetõttu on viimastel aastatel päikeseparkide investeeringute tasuvus oluliselt vähenenud. See valmistab enim probleeme päikeseparkidele, mille kõrval puudub tarbimine või salvestuslahendus.