Killu Maidla: restoranide hinnatõusu pidurdamine on võimatu missioon
25-30% tooraine hinnatõus peegeldub sügisel ka väljamüügi hindades, rääkis restoranide ja hotellide liidu tegevjuht Killu Maidla Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
Toitlustusäri ei ole tema sõnul suure kasumlikkusega ning ettevõtjate jaoks ei ole hinnatõusude kinni maksmine jätkusuutlik. „Hinnatõusu pidurdamine on mission impossible,“ lisas ta.
Triniti advokaadibüroo vandeadvokaat Maarja Pild-Freiberg analüüsis värsket Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutatud seadusetäiendust, mis reguleerib numbrituvastuskaamerate kasutamist. Ehkki seaduslik alus tugevnes, näeb Pild-Freiberg selles mitmeid probleeme, mis ohustavad läbipaistvust ja laiendavad subjektiivse jälgimise riske Eesti ühiskonnas.