Artikkel
  • Uuem esitlustehnika on mugav ja töökindel

    OÜ Proscreen on esitlustehnika lahendusi pakkunud kümme aastat ning peab oma eesmärgiks olukorda, kus ruumi sisenedes on võimalik koheselt alustada sellega tegelemist, mille jaoks sinna ruumi tuldi ning ei peaks oma aega raiskama tehnikaga tegelemisele.

    Rääkides väiksematest ruumidest, kus peetakse koosolekuid ning mis tavaliselt mõeldud umbes kümnekonnale inimesele, tuleb esmalt mõelda, kas soovitakse esitluste jaoks käivituvat esitlustehnika süsteemi ning ka seda, kas on soovi ja vajadust pidada videokonverentse – lahendused on olemas kõikide variantide jaoks. Tasub vaid Proscreeni spetsialistid kohale kutsuda!

    Miks hilinavad koosolekute algused?

    Tihti ajavad alustamise ja seadmete ühendamise keeruliseks erinevad võimalused ja kaablid arvuti-projektori vahel ning probleemiks võib olla, et pole õiget adapterit või kaablit. Selleks pakume lahendust – ühendades oma arvuti USB pesasse spetsiaalse nupu, misjärel 7 sekundi pärast nupule vajutades ongi pilt ekraanil. Lihtsama nupulahenduse läbi saab ühendada vaid pilti ekraanile ja kõlaritesse heli, ent uudisena on üsna pea turule tulemas lahendus, mille abil on võimalik läbi viia ka videokonverentse.

    Üks või kaks ekraani?

    Keskmises koosolekuruumis piisab info jälgimiseks enamasti ühest ekraanist, soovi korral tavapärasest veidi suuremat, näiteks 75-tollist LCD ekraanist. Kui aga on soovi ja vajadust kuvada kahele erinevale ekraanile infot, on see samuti võimalik. Kuna LCD ekraanide hinnad lähevad iga aastaga soodsamaks, tasub soetada ka ekraan mõõtudega 85 kuni 86 tolli, mille laius on 1,8 meetrit. Kui aga soovitakse sellest veel laiemat pilti, 2,5 või koguni 3 meetrist, siis on parim valik juba projektor, sest selles suuruses ekraani ei ole tänasel päeval veel majanduslikult arukas soetada.

    Juhtmevaba esitlustehnika eelistest

    Mis puudutab küsimust, kas korraldada esitlus juhtmega või juhtmevabalt või mitte, sõltub jällegi iga kliendi eelistustest. Proscreen teostab lahendusi mõlema võimalusega.
    Tõsi on see, et juhtmevaba lahendus saab järjest populaarsemaks, sest võimaldab järgmisel esinejaloma seadme arvuti külge ühendada juba eelnevalt, misjärel ühe nupuvajutuse järel on uus pilt ees. Enam ei pea kulutama aega ümberistumistele ega inimeste sättimisele sellel järgi, kuhu kaabel ulatub.

    Kas kaablite lauale toomine teeb esitlustehnika kasutamise mugavaks?

    Tõsiasi on ka see, et kui ehitada välja korralik laua sisse keritav kaabelsüsteem, kus on kõik ühendused olemas, siis lõppkokkuvõttes ei pruugi säärane hea kaablilahendus olla soodsam kui juhtmevaba. Samas on kliente, kes ütlevad, et parim juhtmevaba lahendus on kaabel ja selleks jääb nende jaoks harjumuspäraselt kaabel ning teenindame ja mõistame loomulikult ka neid. Uute lahendustega harjumiseks oleme nõus kohale tulema ja paigaldama seadmed testiks, nädalaks-kaheks, et kõik töötajad saaksid ka juhtmevabu lahendusi proovida.

    Kumb süsteem on töökindlam?

    Ka töökindluse osas on eelis juhtmevabal süsteemil. Kaablid ja juhtmed väsivad aastate jooksul ning lähevad ühel hetkel katki, neid peab vahetama ja seega on ka nendega probleeme rohkem. Müües juhtmevaba lahendusi neli aastat, ei ole seni kuulnud, et juhtmevaba lahendus oleks oleks liiga kiiresti ära kulunud.

    Videokonverentsi algus ühe nupuvajutusega? Jah!

    Lähikontaktidest hoidumise perioodil on olulised lahendused mõistagi videokonverentsid.
    Jagame videokonverentsi lahendused suures pildis kaheks: on ruumipõhised, kus laual asetseb puuteekraan, mille pealt saab alustada konverentsikõnet, juhtida mikrofoni, liigutada kaamerat õigesse asendisse, seada seda tummversioonile ja teostada teisi vajalikke operatsioone. Säärased lahendused on kõik on seotud konkreetse keskkonnaga, kas siis Skype, Microsoft Teamsi, Zoomi või mõne teise aplikatsiooniga.
    ClickShare Conference "nupu" abil saab lisaks pildi jagamisele tekitada ka oma arvuti videokonverentsi võimaluse ruumipõhiseks
    Teise lahenduse korral alustatakse videokõnet harjumuspäraselt oma sülearvutis, mil aga soovitakse seda pilti ja heli jagada teistega, kes asuvad selles ruumis. Selleks on olemas ettevõtte Barco toode ClickShare Conference, mille abil saab lisaks pildi jagamisele tekitada ka oma arvuti videokonverentsi võimaluse ruumipõhiseks. Analoogselt ülalkirjeldatud võimalusele lisatakse arvuti külge spetsiaalne nupp, misjärel ruumis skaibisessiooni alustades, kus on valmis ruumipõhine kõlar, mikrofon ja kaamera, võtab viidatud nupp seadmed sülearvutisse üle. Seega ei pea ruumis viibijad tulema sülearvuti ekraani ette vaatama, vaid saavad kõike jälgida suurelt ekraanilt. Teistpidi näitab ruumipõhine kaamera pilti ka videokonverentsi teisele osapoolele.

    Missugune kaamera valida nõupidamiste ruumi videokonverentside jaos?

    Kui on tegemist väiksema ruumiga, piisab ühest lainurk-kaamerast, mis näitab kõiki ruumis viibijad korraga, suurema ruumi korral saab paigalda kaamera, kus on eelseadistatud valikud, lubades kaameral jälgida just seda piirkonda, kus kõneleja parasjagu asub. Lisaks on olemas ka „targad kaamerad”, kus kaamera jälgib ise ruumi ning liigub kõnelejate nägudele. Kvaliteetse heli jaoks võib mikrofone paigutada laua ümber paigalda mitmeid või teatud lahenduste korral ka lakke.

    Suurtesse ruumidesse laserprojektor - see on esitlustehnika märgatavaim osa

    Suurema konverentsikeskuse auditooriumi või seminariruumi jaoks on mõistlikum kasutada ekraani asemel projektorit. Tänapäeval kogub populaarsust hooldusvabu laserprojektor, millel erinevalt vanemat tüüpi projektoritest teatud töötundide järel enam lampi vahetama ei pea - tihtipeale asetatakse suurte ruumide puhul projektor lae alla ning sinna aegajalt lampi vahetama minna ei ole kuigi mugav. Ka tööle hakkab laserprojektor mõne sekundiga, ei pea pool minutit või kauem ootama. Kui arvestada kokku vana tüüpi projektorite lampide vahetamise kulu projektori eluea jooksul, tuleb laserprojektor seadme elukaare jooksul kokkuvõttes odavam, rääkimata lisandunud mugavusest. Lisaks väheneb lampprojektorite eluea lõpusosas oluliselt lambi valgusjõud ning seetõttu ka pildi kvaliteet võib minna halvemaks.
    Et saada eriti teravad ja kvaliteetsed kujutised, võib siiski ka suuremate ruumide puhul kaaluda ekraanide kasutamist – 85 või 86 tolliste erkaanide hind jääb tänasel päeva kahe kuni kolme tuhande euro piiresse. Ekraanide eeliseks võib olla ka nende puutetundlikkus, mis lubab teha märkmeid otse ekraanil. Puuteekraanid on kasvav trend ning säärast mugavust saab kasutada nii sõrmega töötavate kui ka puhtuse pidamiseks spetsiaalse pliiatsiga kasutavate ekraanidega. Märkmete tegemiseks projektoriga lahenduse puhul saab paigaldada esinejale väikse puuteekraani, mida näeb ainult tema, ent projitseerides seda pilti samas ka projektorisse.

    Kõlarid võivad olla ka nägusaks sisustuselemendiks

    Et tagada kvaliteetne heli, vaatame kõigepealt üle ruumi mõõdud, selle sisekujunduselemendid ja muud parameetrid, misjärel teeme ka ettepanekuid, mida võiks sisekujunduslikult ruumis ette võtta. Ruumi saame katta kõlaritega ühtlaselt, paigutades need lakke, et heli tuleks kuulajatele ülevalt. Betoonist lae korral on võimalik riputada trossidega kinnised kõlarid lakke, mis võivad olla ka nägusad kujunduselemendid.
    Üks kasulik võimalus kui käimas suurema seminariruumi planeerimine, projekteerida selle kõrvale üks väiksem tehniline ruum, kus saab teostada seadmete hooldust ja kuhu jookseb kokku vajalik kaabeldus. Mida vähem juhtmeid ja seadmeid on tavaliselt kasutajatel jalus, seda parem. Ja lisaks on vajaminevatele seadmetele eraldi ruumis lihtsam reguleerida ka jahutust.
    Ettevalmistatud ruumidesse esitlustehnika terviksüsteemi ülespanek, mis hõlmab endast üldjuhul seinale paigaldatavat ekraani, selle juurde mikrofoni ja kõlarit, võtab alates paarist tunnist kuni ühe päevani. Kui klient soovib seadmeid paigaldada ise, soovides neid vaid osta, siis seda võimalust ka loomulikult pakume.
    Kõik lahendused ja täpsem info www.proscreen.eu
  • Hetkel kuum
Kui riigikaitsemaks, siis nüüd, aga kärped enne
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones ja S&P 500 hoiavad tõusutrendi, kuid tarbijaid hirmutab inflatsioon
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Rektor: tehisintellektile saab anda osa juhtimisülesandeid
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Juhtimisekspert: enne muudatuste tegemist peab jalgealune stabiilne olema
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Eksport kahanes märtsis kuuendiku jagu
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Postimees sai loa müüa suure osa reklaamifirmast
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.