Artikkel
 • Artjom Umanets, RIA.com Marketplaces: «Kuigi mõned ettevõtted soovivad dividendimaksed edasi lükata, on see meie jaoks prioriteet»

  Koroonaviiruse pandeemia on tabanud paljusid arivaldkondi, tulu ja kasum on langenud. Mõned traditsioonilise kinnisvaraga tegelevad ettevõtted on sunnitud 2020. aastal dividendimaikseid märkimisväärselt langetama või isegi edasi lükkama. Kuid eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces jaoks jäävad dividendimaksed endiselt prioriteediks.

  Ukrainas äri ajav eesti ettevõte RIA.com Marketplaces juht Artjom UmanetsFoto: RIA.com Marketplaces OÜ

  Edukas äri ja regulaarsed dividendimaksed

  Mitmemiljonilises Ukrainas äri ajav eesti ettevõte RIA.com Marketplaces maksab regulaarselt oma aktsionäridele dividende. Ettevõtte juhatuse esimees Artjom Umanets räägib, et dividendimaksed on ettevõtte jaoks prioriteet ja oluline näitaja.
  «Koroonaviirusel oli tohutu mõju erinevatele ärisegmentidele. Paljudel on praegu raske aeg. Me mõistame nende ettevõtete otsust, kes on didividendemaksed vähendanud või on need täielikult tühistanud. Aga meie jaoks on see prioriteet ja me töötame iga päev selle nimel, et RIA.com Marketplaces'i finantsnäitajad kasvaksid jätkuvalt», räägib Artjom Umanets.
  Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces finantstulemused räägivad nende enda eest. Näiteks ajavahemikul 2016-2019 ettevõtte kasv oli keskmiselt 59% aastas. 2017. aasta tegevuskasum ulatus 1,74 miljoni euroni. Juba 2018. aastas kasvas see näitaja 2,79 miljoni euroni. Eelmise aasta EBITDA kasvas 6,57 miljoni euroni. Ja Artjom Umanets räägib kui palju dividende maksis ettevõte oma aktsionäridele.
  «Mis puutub sellese, kui palju dividende oleme välja maksnud, siis 2019. aasta jooksul maksis ettevõte aktsionäridele välja 2 miljonit 221 tuhat eurot ja maksis Eesti eelarvesse 498 tuhat eurot makse. 2020. aastal maksis meie ettevõte 2 miljonit 212 tuhat eurot dividende ja 463 tuhat eurot makse», räägib Artjom.

  Artjomi sõnul plaanib RIA.com Marketplaces siseneda Nasdaq Balti börsile ja teostada IPO.

  «Koronaviiruse pandeemia tõttu oleme sunnitud tähtajad edasi nihutama. Kuid otsus on aktsionäride poolt tehtud ja meie kindlaste tuleme börsile. Aga tähtaegadest me veel ei hakka rääkima. Kuid me juba praegu saame palju päringuid potentsiaalsetelt investoritelt, kes on meie ettevõttest huvitatud”, räägib Artjom.

  Vähendatud või edasi lükatud maksed

  Ria.com Marketplaces analüütikud uurisid neid aktsiabörsi tegijaid, kes tegelevad kinnisvaraga. Koroonaviirus on tabanud paljusid ettevõtteid.
  Tähtajatu kinnine kinnisvarafond Baltic Horizon, mis on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil 6.juulil 2016. Koroonaviiruse pandeemia tõttu on fond dividendide maksmise peaaegu poole võrra vähendanud. 0.025-0.028 eurost kvartalis aktsia eest 2019. aastal 0.015 euroni kvartalis 2020. aastal.
  Teine kinnisvarafond EfTEN on samuti didivdendimaksed märkimisväärselt vähendanud. 0.95 eurost aktsia eest 2019. aastal 0.65 euroni aktsia eest 2020. aastal.
  Omakorda otsustasid Eesti ehitusettevõtted Nordecon ja Merko Ehitus dividendide maksmise 2020. aastal üldse edasi lükata.

  Lühidalt RIA.com Marketplaces'ist

  Eesti ettevõte RIA.com Marketplaces OÜ haldab Ukraina suurimat online automüügi- (AUTO.RIA.com) ja kinnisvaraportaali (DOM.RIA.com), kuulutusteportaali RIA.com Ukrainas, kuulutusteportaali RIA.by Valgevenes, portaali DomRIA.eu Baltimaades.

  AIM Groupi analüüsiva aruande „2019 Global Classified Annual Report“ andmetel on RIA.com Marketplaces OÜ #23 maailma kuulutusteportaalide reitingus.

  Rahvusvaheline krediidiinfo ettevõte AS Creditinfo Eesti tunnustas RIA.com Marketplaces OÜ-d „Edukas Eesti Ettevõtte 2015-2019“ tunnistusega.

  Alates 2018. aastast ettevõte on Eesti e-Kaubanduse Liidu liige ja 2020. aastast kuulub ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liitu.

 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.