Artikkel
 • Kuula

  IT-agentuurist BlueGlass sai Pineparks

  Rahvusvaheline IT- ja turundusagentuur BlueGlass spetsialiseerub edaspidi vaid tarkvaraarendusele ning kannab nime Pineparks. Ettevõtte juhtkond toob välja, et tänaste klientide jaoks nimevahetus koostöös muutusi ei too.

  Pineparks juhatuse liige Gleb Makarov ja Georgi Kurotskin.

  Nimemuutuse tõi kaasa turu vajadus tarkvaraarendusele spetsialiseerumiseks

  Kui rahvusvahelisel turul tegutsev BlueGlass ühines 2022. aasta detsembris Šveitsi agentuuriga Farner, tekkis arusaam, et tegemist võib olla suurema muutuse algusega.
  “Mõistsime, et oleme BlueGlassis ligi kümne kasvuaasta jooksul pidevalt arendanud oskusi, mis ettevõtte algsest visioonist erinema hakkasid. Samas tundsime, et liigume turu vajaduste suunas. Täna oleme otsustanud spetsialiseeruda Pineparksi nime all vaid tarkvaraarendusele ning jätta kõrvale kõik toetavad tegevused digiturunduse vallas,” kommenteerib BlueGlassi juhatuse liige Georgi Kurotskin Pineparksi lugu.
  “Kliendisuhted ja kõrgetasemelise tarkvaraarenduse pakkumine on Pineparksi põhifookus. Meie tänaste klientide koostööd nimemuudatus ei puuduta . Pineparksi tiim ja ettevõtte väärtused on samad kui BlueGlassi nime all tegutsedes”, märgib Georgi Kurotskin.

  Pineparks kui viide Eesti männiparkidele ja sujuvale kliendikogemusele

  Rahvusvahelise ettevõttena on BlueGlassi uus nimi Pineparks omamoodi austusavaldus just Tallinnas asuva peakontori kõrval asuvale männipargile. Männid mõnusa töökeskkonna loomisel aitavad hoida ka arendustöö fookust ja seost, kus päris inimesed peavad läbi koodijuppide leidma võimaluse suhelda päris maailmaga.
  Pineparks tarkvaraarendusettevõtte tiimis on oma ala tippspetsialistid, kes saavad hakkama ka keerulisemate arendustöödega. Samas mõistab ettevõtte tiim, et oma töös saab olla edukas vaid siis, kui teha lõpptarbija kasutajakogemuse sujuvaks ja sõbralikuks.

  Pineparksi ambitsioonikad laienemisplaanid: Tallinna mändide alt laia maailma

  Pineparksi ambitsioonid ei lõppe juba olemasolevate Tallinna, Londoni ja Zürichi kontoritega. Tarkvaraettevõte jätkab jõudsat kasvamist ning näeb tänast Londoni kontorit suure hüppelauana nii mujal Euroopas kui väljaspool Euroopat.
  Pineparks jälgib ettevõtte järgmistes etappides aktiivselt tervislikku tasakaalu ettevõtte kasvu ning töökvaliteedi vahel. Kuna tarkvaraarendus on nende esmane fookus, mainib juhatuse liige Gleb Makarov, et neil tuleb ettevõttena just tarkvara loomisel pidevate turumuutuste ja -vajadustega kohaneda. “Terve maailm on meile valla, kui oma tööd hästi teeme!” on Makarov oma ambitsioone väljendades kindlameelne.

  Pineparks on ettevõtte BlueGlass uus nimi. Pineparksi tegevus on varasemast rohkem suunatud eksperttasemel tarkvaraarendustele. Täna tegutseb üle 7 aastase kogemusega Pineparks kontoritega nii Tallinnas, Londonis kui Zürichis.

 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.