Artikkel

  Ühisrahastuses korjab kahekohalise tootluse ära ka keskmise riskiga

  Ühisrahastuse kaudu laenudesse investeerides on kõige olulisem teha taustatööd portaali kohta, leiab MONEYZEN´i tegevjuht Tõnis Mänd.Foto: Simo Sepp

  “Laenudesse tasub alati raha panna,” leiab ühisrahastusportaali MONEYZEN tegevjuht Tõnis Mänd. Kuigi ühisrahastus on viimastel aastatel saanud vähem tähelepanu kui aktsiad või kinnisvara, pakub see endiselt investoritele huvi ja võimalusi teenida kõrgemat tootlust.

  Mänd toob välja, et MONEYZENi portaalis küsivad investorid keskmise riskiga laenuvõtjalt intressina umbes 18-19%. “Seal tuleb arvestada seda, et tekkida võivad ka mingid laenukahjud. Seega investori tootlus võiks jääda umbes suurusjärku 12%,” räägib ta. Kuigi pankade võlakirjadega võrreldes on riskid veidi kõrgemad, räägib ühisrahastuse kasuks see, et investeerida saab soovitud mahus ning ei pea muretsema näiteks ülemärkimiste pärast.
  Kogu investeerimine ühisrahastuses on valdavalt automatiseeritud enda valitud kriteeriumite alusel ja käsitööd tegema ei pea. Ühisrahastuse ühe eelisena näeb Mänd ka seda, et investeerida saab väikeste summadega. Nii ei ole probleemi alustada näiteks 20 euroga. Kui juba suuremate summadega hakata tegutsema, siis tuleks kindlasti jälgida hajutamise põhimõtteid nii varaklasside kui laenude vahel.
  “Kui meil on tulnud investorid, kes on alustades pannud ühte laenu 5000 eurot, siis me pigem võtame ühendust, et targem oleks see ära muuta. Et pane parem 100-200 eurot ühte laenu ja sul tekib olukord, kus sa paned need erinevatesse riskigrupidesse, erinevatel päevadel, erinevatele klientidele ja sul on risk hajutatud,” toob ta näite.
  Ta rõhutab, et ühisrahastuse kaudu laenudesse investeerides on kõige olulisem teha taustatööd portaali kohta. “Nemad teevad põhitöö ära laenu hindamises osas - kellele anda, kuidas anda, kui palju anda. Sa pead neid usaldama ja seetõttu on tähtis, et sa usaldad seda portaali.”
  Kuidas tasakaalus portfelli üles ehitada, mida ühisrahastuse kaudu laenudesse investeerides jälgida, kuidas laenudes riske hajutada ning palju enamat kuuled juba põhjalikumalt uuest sisuturunduslikust saatest “Portfelli kasvuplaanid”. Saadet juhib Simo Sepp.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Statistikaamet vastab kriitikale: kuidas kujuneb elektrihinnaindeks?
Elektrihinnaindeksi arvutamist mõjutab ka riigipoolne sekkumine, muutust hinnaindeksis näeme peagi, selgitab statistikaameti juhtivanalüütik Lauri Veski vastukajana Äripäeva “Makromaania” uudiskirjale.
Elektrihinnaindeksi arvutamist mõjutab ka riigipoolne sekkumine, muutust hinnaindeksis näeme peagi, selgitab statistikaameti juhtivanalüütik Lauri Veski vastukajana Äripäeva “Makromaania” uudiskirjale.
Kui Mars kutsub: Musk soovib 55,8 miljardit Tesla varadest
Tesla autod kutsutakse jälle tagasi uue ohtliku defekti tõttu. Elon Musk on aga hõivatud mujal rindel ning tegeleb oma mitmekümnemiljardilise kompensatsioonipaketi väljanõudmisega.
Tesla autod kutsutakse jälle tagasi uue ohtliku defekti tõttu. Elon Musk on aga hõivatud mujal rindel ning tegeleb oma mitmekümnemiljardilise kompensatsioonipaketi väljanõudmisega.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Kuudepikkune vaidlus jõuab lõpule: USA näib lõpuks Ukrainale abi andvat
Kuudepikkune vaidlus miljardite dollarite üle vabariiklaste ja demokraatide vahel võib jõuda laupäeval lõpule Ukrainale ja teistele liitlastele abi andmisega.
Kuudepikkune vaidlus miljardite dollarite üle vabariiklaste ja demokraatide vahel võib jõuda laupäeval lõpule Ukrainale ja teistele liitlastele abi andmisega.
Kes võidab 10 000 eurot? Selgusid Eduka Eesti parimad tööd Parimate seas ka minister ja mullune võitja!
Neljapäeva õhtul Äripäeva meediamajas kogunenud arvamuskonkursi Edukas Eesti žürii selgitas välja 11 tänavust nominenti.
Neljapäeva õhtul Äripäeva meediamajas kogunenud arvamuskonkursi Edukas Eesti žürii selgitas välja 11 tänavust nominenti.