Artikkel
 • Kuula

  Käesoleva aasta S&P 500 väljavaateid nähakse väga erinevalt

  Ajaloolistele andmetele tuginedes on tõsiasi see, et majanduskasvu perioodid, millega kaasnevad tõusvad intressimäärad, on langenud kokku S&P 500 indeksi viimaste aastakümnete tugevaima kasvufaasiga. Teisisõnu ‒ turg kipub intressimäärade tõusu ja tõusu perioodidel hästi toimima.

  Vastupidiselt arvamusele, et kõrgem tootlus kahjustab aktsiaid, väidavad investeerimiskeskkonna Freedom24 eksperdid vastupidist ja ütlevad, et madalamad intressimäärad võivad anda märku majanduskasvu aeglustumisest. Seda arvamust toetavad andmed, mis näitavad, et S&P 500 indeks on jõudsalt tõusnud, kui intressimäärad ületasid 6%. Näiteks kui 10-aastase riigivõlakirjade tootlus on 4,60%, ületab S&P 500 aastane tootlus 9,1% 7,7% tootlust, kui intressimäärad on alla 4%.

  Prognoosid viitavad tugevale kasvule

  Alates 1990. aastast tehtud analüüsid näitavad, et aktsiad on tõusnud intressimäärade perioodidel paremini, kusjuures keskmine aastane tootlus on enam kui kaks korda suurem kui langusperioodidel. Hoolimata kaheksast intressitõusust alates 1990. aastast, on aktsiad nende perioodide jooksul pidevalt hästi toiminud, rõhutades turu vastupanuvõimet tõusvate intressimäärade suhtes.
  Prognoosid viitavad tugevale, vähemalt 7-protsendisele tulude kasvule käesolevas kvartalis koos eeldatava 2,9% SKP kasvuga esimeses kvartalis. Hoolimata üldise inflatsiooni lühiajalisest tõusust, jäävad alusinflatsiooni näitajad Föderaalreservi sihtvahemikku.

  Riskid, mis võivad tootlust õõnestada

  Ettevaatlikum väljavaade toob esile võimalikud riskid, mis vastupidiselt valitsevale optimismile võivad õõnestada S&P 500 indeksi tootlust.
  Kui inflatsioonisurve ületab prognoose, pannes Föderaalreservi intressimäärasid tõstma, võib järgnev turu turbulents õõnestada investorite usaldust. Kuigi valitsev teooria jääb optimistlikuks, ähvardavad majanduslikud ootamatused ebakindlust ka S&P 500 indeksi väljavaadetele.
  Föderaalreserv on öelnud, et ei kiirusta pärast mitmeid oodatust paremaid inflatsiooninäite intressimäärasid langetama. Indikaator kaupleb kahe kuu madalaimal tasemel ja langeb 5,5% kõigi aegade kõrgeimast tasemest.
  USA korporatiivhiiglaste eelseisvad kasumiaruanded pakuvad sealsele aktsiaturule võimalust muuta olukorda pärast kolme järjestikuse nädala S&P 500 kaotust, mis on pikim jada alates septembrist.
  Optimistlik väljavaade põhineb soodsatel majandusnäitajatel ja ettevõtete tugeval kasumil. Ettenägematutest sündmustest põhjustatud volatiilsus rõhutab aga finantsturgude loomupärast ettearvamatust. Ehkki valitsev olukord võib kalduda optimismi poole, tuleks riske ja võimalusi hoolikalt hinnata.

  AI-ettevõtted tuhisevad tipu suunas

  Üldiselt ei tohiks hiljutine turu nõrkus investoreid uute võimaluste otsimise osas heidutada. Aktsiad langesid uue kvartali alguses ning mure püsivalt kõrgete intressimäärade ja Lähis-Ida pingete pärast on S&P 500 indeksi sel kuul langenud peaaegu 4%. Head võimalused avanevad tehisintellektiga seotud ettevõtetele, aga ka ülemaailmsetele toorainetootjatele, eriti neile, kes tegelevad vase kaevandamisega.
  Nõudlus tehisintellekti tehnoloogia ja tarkvara järele on jätkuvalt tugev ning oodata on märkimisväärset kasvupotentsiaali. Vaatamata murele inflatsiooni pärast eeldatakse, et püsivad tarbijakulutused toetavad tulude kasvu ning toetavad investorite pikaajalist usaldust aktsiaturu vastu.

  Freedom24 on investeerimisplatvorm väärtpaberite, aktsiate, fondide ja muuga kauplemiseks, mis sobib iOS- ja Android-operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele ja tahvelarvutitele. Selle loojaks on Euroopa maakler Freedom Finance Europe Ltd, mis kuulub valdusfirmasse Freedom Holding Corp., mille aktsiad on noteeritud Nasdaqi börsil. Ettevõttel on esindused USAs, Saksamaal, Poolas, Hispaanias, Kreekas, Prantsusmaal, Küprosel, Kasahstanis, Ukrainas, Aserbaidžaanis ja Armeenias. Ettevõte plaanib peagi avada oma esinduse Baltikumis.

  Uuri lisaks: freedom24.com
 • Hetkel kuum
Märt Meesak: majutusasutuste käibemaksu tõus tuleb ära jätta
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Balti börsidel tegi suurima päevakäibe Tallinki aktsia
Nädala esimene kauplemispäev Balti börsidel lõppes Tallinki jaoks nii suurima languse kui suurima käibega.
Nädala esimene kauplemispäev Balti börsidel lõppes Tallinki jaoks nii suurima languse kui suurima käibega.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Konkurentsiameti juht räägib ebapopulaarsete otsuste langetamisest ja inimeste pahameelest
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Kõhnunud EKRE valis esimeest ja rühib edasi. “Ehk on abiks ka kindla käega juht” Mart Helme ajakirjanikule: korrigeerige oma suhtumist!
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
Tippjuht avameelselt: just see on töötajate puhul kindel punane lipp
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.