Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Cateringi TOPi võitja loorberitel ei puhka

    Event Cateringi tegevjuht Kuldar KruupFoto: Event Catering

    Catering-ettevõtteks peab ennast ka kohvik, kes viib majast toitu välja ja pakub kohvi ning küpsist, kuid sellises suurusjärgus, kus meie tegutseme, konkurente nii palju ei ole, rääkis catering-firmade TOPi võitnud Event Cateringi tegevjuht Kuldar Kruup.

    Mis on teie eelmise aasta kõige suuremad õnnestumised?
    2017. aasta kõige suurem õnnestumine oli seotud Eesti Euroopa Liidu eesistumisega, selle hankes osalemine ning nendel sündmustel toitlustamine. Ootused olid kõrged, mida pidime täitma ja ületama. See õnnestus meil suurepäraselt.
    Eelmisel aastal oli ka palju teisi olulisi suurüritusi, kus toitlustasime üle 500 inimese. Kui eelnevatel aastatel on mõni kuu tellimuste maht vähenenud, siis eelmisel aastal oli piisavalt tööd ka nn vaiksemal perioodil.
    Mis on hankes osalemise edu võti?
    Hankes vaadatakse ühe osana hinda, kuid suures hankes on väga suur osa ka degustatsioonil. Tähtis on kogu kontseptsioon, maitsed ja olemus. Õnneks on vähem sellist klienti, kes ainult hinda ostab. Vaadatakse hinnast kaugemale ning olulist rolli mängivad nii kogemus kui ka eelnevate sündmuste mahud ja nende tellijad.
    Mis on teie eelis võrreldes konkurentidega?
    Praegu on eeliseks võidetud suursündmused ja pidev jälgimine, et oleksime ajaga kaasas. Meil on püsikliendid, keda peame pidevalt üllatama ning selles osas on meeskond loominguline. Mõtleme kaasa ning proovime olla uuenduslikud.
    Kuidas konkurentsi tunnetate?
    Täna nimetab ennast catering-ettevõtteks ka kohvik, kes viib majast toitu välja ja pakub kohvi ning küpsist. Sellises suurusjärgus, kus meie tegutseme, konkurente nii palju ei ole. Ladvik võitleb pidevalt omavahel klientide nimel. Kõik on teinud tublit tööd ning loorberitele ei saa puhkama jääda. Samas on uusi tegijaid, kes võivad kasvada nii suureks ja meile konkurentsi pakkuma hakata.

    Event Catering OÜAsutatud 2005. aastalOmanik DeliCate OÜ (juhatuses Kuldar Kruup ja Kert Veski)Käive 2016. aastal 1,48 mln eurot, kasvas aastaga 19% (2015 vrdl 2014 kasvas käive 31%)Puhaskasum 2016. aastal 271 460 eurot, kasvas aastaga 3,5 kordaTöötajaid 2016. aastal 17, aasta varem 10

    Mis on olnud suurimad eksimused?
    Vahel veab teenindus alt. Teenindajate valik on kogu sektori suur probleem. See on keeruline teema. Me kasutame palju teenindajate rendi ettevõtteid ning seetõttu on ka nende rotatsioon suur. Seega teeb see teinekord sündmuse õnnestumise keeruliseks.
    Mõnel sündmusel on meil tekkinud logistilisi viivitusi, kus oleme jäänud hiljaks ning seetõttu ei jõuta asju kokkulepitud ajaks valmis. Püüame selliseid vigu vältida, kuid teinekord teatud asjade vastu lihtsalt ei saa. Näiteks kui tehnika veab alt.
    Suuri põrumisi ei ole olnud. Nipet-näpet mingit tagasisidet tuleb – toidud on maitsvad, aga teeninduse ja korraldusliku poole pealt on olnud nurinat. Teinekord on vead ja apsud tingitud väsimusest, kuna inimestel on liiga palju tööd.
    Teil on pidevalt maksuvõlg üleval, millest see tingitud on?
    Mingitel perioodidel see tõesti nii on. See on tingitud sellest, et oleme praeguses kontori- ja tootmishoones olnud üle aasta ning kasvuhüpe olnud väga kiire. On olnud ka struktuurimuudatusi, mis puudutab peamiselt finantspoole paika saamist. Oleme seni loominguliselt juhtinud, kuid nüüd tuleb aru saada, et oleme suur ettevõte, kus tuleb jälgida rohkem protsesse ja finantsi. Peame hakkama põhjalikumalt planeerima. Kasvanud mahtude juures oleme aru saanud, et vajame ostujuhti, kes toetaks kasumlikkuse kasvu ja arvestust.
    Catering on keeruline valdkond just sellepärast, et ühe tellimuse täitmine nõuab palju ressursse ja püsikulud on kõrged. Mõni kuu tulevad järjest maksud peale ja kogu kulude ning tulude liikumise prognoosimine on vajaka. Aeg-ajalt on maksuvõlg tingitud ka sellest, et meile ollakse suured summad võlgu, aga on ka suuri tellimusi, kus nõutakse maksetähtaega 30 päeva. Meie tarnijatel on tunduvalt lühemad tähtajad ja kasutame ka Eesti väiketootjaid, kes soovivad ettemaksu.
    Maksuvõlg ei ole hangetel osalemist seganud, kuna oleme selle ära ajatanud. Sellisel juhul ei käsitleta seda maksuvõlana.
    Kuidas te ennast reklaamite ja kliente saate?
    Kuna meie põhikliendid on eelkõige suurettevõtted, üritusturundused ning selle mastaabiga sündmused, siis ei ole reklaam meedias meile kõige olulisem. Parim reklaam on õnnestunud sündmus.
    Kui keeruline on leida häid töötajaid?
    Catering köögi eripära tõttu on aeg-ajalt keeruline leida sobivaid töötajaid. Kelnerid on meil enamasti renditud. On välja kujunenud ka inimesed, kes käivad tihemini ning keda saame rohkem usaldada.
    Toitlustus- ja teenindussektori palgad on ühed madalamad. Kuidas te oma töötajaid motiveerite?
    Meil ei ole palga- ega motivatsiooniteema laual olnud. Seega ei kurdeta. Püüan töötajaid jälgida ja öelda personaalselt midagi positiivset. Samuti uurin, kuidas soovitakse ennast koolitada.
    Kuna oleme kahe viimase aastaga kasvanud nii kiiresti, siis eelmisel aastal toimusid meil esimest korda ka arenguvestlused. Sellega seoses oli mul endalgi palju avastamist ja kasvamist, kuidas asju teha ning olla parem.
  • Hetkel kuum

Portfellihaldus 20 aastat investeerimiskogemust

Olulisemad lood

Äriinglite juht: viis nõuannet algajale iduinvestorile
Üle kümne aasta ingelinvestorina enam kui 60 iduettevõttesse panustanud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN president Lauri Antalainen annab isiklikult kogetud vigade põhjal nõu algajale äriinglile, et kuluka lõbu asemel õnnestuks tõesti head tulu teenida.
Üle kümne aasta ingelinvestorina enam kui 60 iduettevõttesse panustanud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN president Lauri Antalainen annab isiklikult kogetud vigade põhjal nõu algajale äriinglile, et kuluka lõbu asemel õnnestuks tõesti head tulu teenida.
Taavi Ilves Infortari prospektist: tundub ohtlik
Investor Taavi Ilvese hinnangul on Infortar küll huvitav investeerimisidee, kuid ta kardab, et raha püütakse kaasata liiga kallilt.
Investor Taavi Ilvese hinnangul on Infortar küll huvitav investeerimisidee, kuid ta kardab, et raha püütakse kaasata liiga kallilt.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Juustukuningate lugu: äri võimalikkusest naise ja emaga
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kinnisvaragasell kasvab "sõbralikult": taunime kahanemist
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Neli parimat praktikat oma ettevõtte kasvatamiseks
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Kõige rohelisem ettevõte: „Viis aastat kestnud pingutused olid väärt seda“
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Autode järelturu ekspert: ärikaid on masendavalt palju
Kui kasutatud autot ostes taustakontrolli puudulikult teha, võib lihtsasti juhtuda, et soetate sõiduki hangeldajalt ja maksate talle rasvase hõlptulu.
Kui kasutatud autot ostes taustakontrolli puudulikult teha, võib lihtsasti juhtuda, et soetate sõiduki hangeldajalt ja maksate talle rasvase hõlptulu.
KANDIDEERI | Aasta tehas 2024 konkurss ootab kandidaate
Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee hakkab taas otsima tehast, mis liigub aina enam targa tootmise poole ning hoiab fookuses efektiivsust ja tehnoloogilist arengut. Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini 2024.
Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee hakkab taas otsima tehast, mis liigub aina enam targa tootmise poole ning hoiab fookuses efektiivsust ja tehnoloogilist arengut. Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini 2024.
Neli parimat praktikat oma ettevõtte kasvatamiseks
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.