• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti mööblifirmade käive on sel aastal kasvanud

  Üle saja miljoni krooni oli kümne kuu käive ka ASil Marlekor (150 mln krooni), ASil Tarmeko (137) ja ASil Viisnurk (107). Tarmeko finantsdirektori Toivo Ottmaa sõnul on firma käive kasvanud tänu tootmisvõimsuse kasvule ja uute turustusvõimaluste leidmisele. Tarmeko ekspordib 75% oma toodangust. Ottmaa lisas, et ka järgmisel aastal peaks Tarmeko käive kasvama umbes samapalju. «Üks võimalus kulutusi kokku hoida on suurendada tootmismahtu,» rääkis Ottmaa.
  Viisnurga arendusdirektori Toivo Kuldmäe sõnade kohaselt on puutööliidu andmetes kajastatud Viisnurga kogukäive, millest mööblitootmine moodustab sel aastal 20--25%. Umbes sama suure käibega on ka kiudplaadi tootmine Viisnurgas. «Praegune mööblivabriku käive ja maht meid ei rahulda ja Viisnurgal on kindel plaan mööblitootmise käivet suurendada,» teatas Kuldmäe.
  Kuldmäe on seisukohal, et lähiajal toimub Eesti mööblitööstuses spetsialiseerumine kitsamatele valdkondadele. «Viisnurga märgusõna oleks edaspidi elukondlik mööbel ja kindlasti soovime tulevikus pürgida kõrge klassiga mööbli tootmise poole,» lausus Kuldmäe.
  Toivo Ottmaa prognoosis, et tulevikus löövad Eesti turul läbi ainult need ettevõtted, mis on võimelised tootma mööblit sellisel tasemel, et toodang oleks läänes konkurentsivõimeline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Evergrande jättis intressid ja töötajate palgad tasumata Pankrotini on veel 30 päeva armuaega
Pankrotiohus Hiina kinnisvararendaja Evergrande ei ole andnud ühtegi sõnumit selle kohta, et eilse tähtajaga 83,5 miljoni dollari suurune intressimakse tehakse. Ettevõte ei ole maksnud elektriautode üksuse töötajatele ka palka, vahendab Bloomberg.
Pankrotiohus Hiina kinnisvararendaja Evergrande ei ole andnud ühtegi sõnumit selle kohta, et eilse tähtajaga 83,5 miljoni dollari suurune intressimakse tehakse. Ettevõte ei ole maksnud elektriautode üksuse töötajatele ka palka, vahendab Bloomberg.
Seaduseelnõu teeb virtuaalväärigute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Mitt: kuni kasvab keskmine palk, rallib ka kinnisvara edasi
Kinnisvara hind kasvab veel pikka aega, ütles kinnisvaraarendaja Hepsori ja ehitusfirma Mitt & Perlebach kaasomanik Kristjan Mitt. Selleks, et hinnad langema hakkavad, on Mitti sõnul vaja palju tugevamat kriisi kui praegune.
Kinnisvara hind kasvab veel pikka aega, ütles kinnisvaraarendaja Hepsori ja ehitusfirma Mitt & Perlebach kaasomanik Kristjan Mitt. Selleks, et hinnad langema hakkavad, on Mitti sõnul vaja palju tugevamat kriisi kui praegune.