Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmat Liivimaa Buss ähvardab likvideerimine

  Närska kinnitusel oleks kahe bussiettevõtte ühendamise ajaline tsükkel viis kuud, mis tuleneb juriidilistest nõuetest. Liivimaa Bussi likvideerimine tähendaks tema sõnul aga aktsionäride eraldumist.
  Närska ütles, et sel juhul võtaksid nii Tarbus kui Tartu maavalitsus oma osaluse bussifirmast välja ja kumbki looks oma linnalähiliine sõitva bussiettevõtte. Seejuures tuleks Tartu maavalitsusele kuuluvad aktsiad Liivimaa Bussis munitsipaliseerida ja anda Tartumaa valdade liidu ühisomandusse. Valdade liit arutab aktsiate ülevõtmist järgmisel nädalal.
  Liivimaa Bussi direktori Lembo Veidemanni sõnul pooldab tema ettevõtte likvideerimist ja kahe eraldi firma moodustamist. «Tahame Tarbusest võimalikult kaugele hoida ja kolida välja ka temale kuuluvast hoonest ning teenindusbaasist,» ütles Veidemann.
  Liivimaa Bussi tegevjuhi väitel on firma kehv majanduslik olukord suuresti põhjustatud Tarbuse tegevusest. Veidemanni kinnitusel on alates eelmise aasta oktoobrist Tarbusele kuuluvate objektide kasutamise eest Liivimaa Bussilt välja nõutud summa suurenenud 42,3%, muud kulutused on samal ajal kallinenud vaid 19,7%.
  Tartu abilinnapea ja Tarbuse nõukogu esimehe Robert Närska sõnul kaaluti kolmapäeval nelja edasist tegevuskava. Toetust ei leidnud firma tegevuse jätkamine praegusel kujul ja valdusfirma loomise idee. Viimase kava järgi oleksid valdusfirmale jäänud ettevõtte rajatised ja teenindusobjektid, mis kaotaks Tarbuse monopoolse seisundi ja võimaldaks bussiettevõtetel Tarbus, Liivimaa Buss ja AS Liikor rentida rajatisi ja osta teenuseid võrdsetel tingimustel.
  Närska kinnitusel kohustati juhatusi esitama oma tehnilis-majanduslikud põhjendused kahe enam toetust leidnud variandi -- Tarbuse ja Liivimaa Bussi ühendamise ning Liivimaa Bussi likvideerimise -- kohta.
  Liivimaa Bussi majandusliku olukorra parandamise vajaduse tõstatas Tarbuse omanik Tartu linn. Linnavolikogu on hakanud nõudma, et linna vara kasutataks otstarbekalt ja see ei toodaks kahjumit.
  Käesoleva aasta kümne kuuga võlgnes Liivimaa Buss Tarbusele 396 000 krooni. Lisaks oli Liivimaa Bussi sama perioodi kahjum 224 000 krooni.
 • Hetkel kuum
Peeter Tammistu: ja siis ma mõtlen – kuidas leida küsimused õigetele vastustele
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA indeksid langesid, samal ajal kui võlakirjade tootlus ja kuld tõusid
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Tööst ilma jääv Sutter: mõtteid on, aga enne septembrit ei tee ma midagi
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Ukraina esifinantsist: mul on kaks halba kogemust, üks neist on Arricano
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Raadiohommikus: rakettidest bumerangideni
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Uus sanktsioonipakett läks käiku: mõned vedajad juba vähendavad autoparki
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.