30. november 1995 kell 22:00

Oma-raadio aktsionäri kohta kriminaalasi

Kriminaalasja algatanud juurdleja sõnul on Katrin Vardja ASi Duo tegevdirektorina rikkunud finantsdistsipliini ja raisanud ettevõtte vara. «Kriminaalasja koosseis on olemas ja seega lõpeb kriminaalasi ilmselt süüdistuskokkuvõttega,» märkis tundmatuks jääda sooviv juurdleja.

Audiitorkontrolli ASi Duo raamatupidamise kohta tegi Läänemaa politseiprefektuuri tellimusel vannutatud audiitor Maaja Henk. Teda ei õnnestunud eile kätte saada, kuid kinnitamata andmetel avastati auditi käigus muu hulgas segadusi transpordikulude hüvitamisel ja autode kasutamisel. Nii müüs Katrin Vardja firmale oma isikliku auto, võttis selle eest renti ja lõpuks müüs auto iseendale tagasi. Samuti maksis Vardja talle kuuluvate Duo aktsiate eest Duo rahaga.

Politseiprefektuuri juurdleja sõnul on juurdluse läbiviimise lõpetamise ja süüdistuskokkuvõtte esitamise esimene tähtaeg kahe kuu pärast, s.o järgmise aasta jaanuari lõpus.

Järgmise aasta alguses peaks kohtusse jõudma ka dokumentide võltsimises ja kelmusekatses süüdistatavate ASi Duo aktsionäride Toomas Niinemäe ja Ivo Parbuse süüasi. Oktoobri alguses püüdsid ülalmainitud Duo aktsionärid ja Vello Kuhi müüa 90% raadio aktsiatest variisikule Kalvi Ossipovile, sest raadio oli pikemat aega kahjumis ja seda ei õnnestunud vaatamata mitmekuulistele katsetele kellelegi müüa.

Oma-raadio aktsionärid (v.a Katrin Vardja) esitasid Lääne maakohtule avalduse kuulutada firma pankrotistunuks. Asi tuleb maakohtus arutusele 8. detsembril.

Hetkel kuum