30. november 1995 kell 22:00

USA tutvub Eesti Energiaga

Eesti Energia haldusnõukogu esimehe Arvo Niitenbergi sõnade kohaselt on tegemist NSP tutvumisvisiidiga, mille tulemustest informeeritakse firma direktorite nõukogu. Niitenberg avaldas arvamust, et lõpliku otsuse Eesti Energiasse investeerimise kohta langetab NSP järgmise aasta suvel. Ta lisas, et ameeriklased on Eestisse nõus investeerima alles pärast seda, kui on vastu võetud energia- ja tariifide reguleerimise seadus.

NSP on huvitatud osalemisest Eesti elektritootmises ja madalpinge jaotusvõrkudes. NSP omab Põhja-Ameerikas oma remondifirmat, seetõttu tuntakse huvi ka Eesti Energia tütarfirma Elektroremont vastu, mille aktsiad peaksid varsti müüki minema.

Kuna NSP pole lõplikult otsustanud, kas nad kavatsevad Eestisse investeerida, ei ole avalikult välja öeldud plaanitava investeeringu suurust ja seda, kuhu kavatsetakse investeerida.

Sel nädalal tutvuvad NSP esindajad Narvas asuva kahe elektrijaamaga, Eesti Energia tütarfirmade Tallinna Elektrivõrgu ja Tallinna Soojusvõrguga ning REga Eesti Põlevkivi.

Hetkel kuum