30. jaanuar 1996 kell 22:00

Hansapank alandas aasta baasintressimäära

Neivelt märkis, et baasintressimäära alanemist võimaldas eelkõige Saksa marga intressi langus, raha pakkumise suurenemine pankadevahelisel rahaturul ja pankade järjest tihenev konkurents laenude väljastamisel.

Tallinna Panga laenudivisjoni direktor Rait Lukas ütles, et Tallinna pangas on võimaldanud baasintressimäära alandada panga töö efektiivistumine, millega ühe laenuprojekti läbitöötamise ja pangast välja laenatava raha sisseostmise kulud on muutunud väiksemaks. «Baasmäära alandamist on võimaldanud ka panga laenupoliitikast tulenev suhteliselt väikese riskantsusastmega laenuportfell,« lisas Lukas.

«Lühemaaajaliste kroonilaenude puhul Hansapangas ei fikseerita konkreetset baasintressi alammäära, vaid see hakkab sõltuma Taliborist ja kaheteistkümne kuu baasintressist. Praegu jääb see orienteeruvalt 13 --15 protsendi vahele, « ütles Neivelt.

Hetkel kuum