1. veebruar 1996 kell 22:00

Eesti Energia otsib USAst investeeringut

Kuna Arvo Niitenberg haigestus tagasiteel Eestisse ja viibib praegu Iirimaal haiglaravil, siis ei ole ka täpselt teada kõneluste tulemusi. USA Eesti saatkonna majandusnõuniku Andres Tringi sõnade kohaselt ei ole läbirääkimised jõudnud valitsuse tasandile ja eelmise nädala kohtumine oli rohkem informatiivset laadi.

Trink rääkis, et kui ameeriklased tundsid varem rohkem huvi Eestis elektritootmisesse investeerimise vastu, siis praegu ei soovi nad enam oma võimalikke investeeringuid millegagi piiritleda. «Nad on ettevaatlikud, sest pole veel päris selge, kuidas Eesti Energia erastatakse,» ütles Trink. NSP esindajad tulevad oma projektide tutvustamise eesmärgil Eestisse veebruaris.

Trink ütles, et kui NSP ideed leiavad Eestis toetust, kavatsevad ameeriklased mõne kuu pärast teha põhjaliku tasuvusanalüüsi, sest Eestisse investeerimise kohta pole nad veel oma lõplikku otsust langetanud.

«Eesti elektrijaamade tehniline seisukord ületas nende ootused. Pärast nendega tutvumist on nad arvamusel, et elektrijaamade eluiga on võimalik pikendada ja uut elektrijaama pole Eestisse vaja ehitada,» rääkis Trink.

Tringi sõnul on tuntud huvi ka riigiettevõtte Eesti Telekom vastu. «Pärast kontsessioonilepingust teada saamist on huvi taandunud,» lisas ta.

Hetkel kuum