1. veebruar 1996 kell 22:00

Leppik viivitab Laagna poe eest tasumisega

Eelmise aasta sügisel sõlmitud müügilepingu järgi tasus T. L. Investeering 3,2miljonilisest ostusummast koheselt 50%, teise osa kohustus firma maksma 1995. aasta jooksul, kuid pole seda seni teinud.

Linnavaraameti juhataja Eve Fink ültes, et Laagna poe erastamine on pretsedent, kuna T. L. Investeeringu AS oli esimene firma, kellel võimaldati ostusumma tasuda järelmaksuga, kuid samas on tegemist ka esmakordse juhtumiga, kus ostja tähtajast kinni ei pea.

Eve Fingi sõnutsi nõuab ta Tõnu Leppikult täiendavat garantiikirja, et 1. märtsiks raha ikka laekub. Kui piisavat grantiid ei saada, on linnavaraametil õigus müügileping tühistada. Fink ütles, et sellekohase otsuse langetab ta alles järgmisel nädalal. «Me kaalume kõiki võimalusi, sest lihtsalt lepingu põhjalaskmisest me pole huvitatud,» lausus ta.

Tõnu Leppik möönis, et raha on firmal tarvis jagada mitme objekti vahel ning seetõttu kasutati meeleldi järelmaksuvõimalust.

«Me oleme Laagna poes teinud põhjalikke ümberehitusi ning investeeritud summa ületab juba praegu kaupluse ostusumma,» märkis Leppik.

Vastavalt T. L. Investeeringu ASi ja linnavalitsuse vahel sõlmitud lepingule peab ostja alates 1. jaanuarist maksma tasumata summa pealt 0,1% viivist. Juhul kui T. L. Investeeringu AS tasub ostusumma 1. märtsiks, ulatub viivis 96 000 kroonini.

Linnavaraameti vara müügi osakonna juhataja Elju Valdre väitel jääb juhul, kui T. L. Investeeringu ASiga leping tühistatakse, linnavalitsusele õigus jätta endale pool miljonit krooni trahvirahana.

Kuigi linnavaraameti andmeil võitsid mitmed ainuisikuliselt Tõnu Leppikule kuuluvad firmad eelmisel aastal olulisi linnavara müügikonkursse, on Leppikul maksetähtaegadega raskusi olnud ka varem.

Eelmise aasta lõpus tühistas Tallinna linnavolikogu otsuse, millega Kase 68 asuv pooleliolev suurehitus kuulus müügiks samuti Tõnu Leppiku firmale. Kuid Leppik pole sõlminud linnavaraametiga sellekohast lepingut müügile järgnenud poole aasta jooksul.

Samuti pole Tõnu Leppikule kuuluv firma AS Kuumärk kinni pidanud Tallinna kesklinnas renditud Metropoli keskuse (endine kohvik Moskva) kokkuleppelisest avamiskuupäevast, mis jäi 1995. aasta detsembrisse.

Hetkel kuum