6. veebruar 1996 kell 22:00

Kahele pangapetturile määrati vanglakaristus

Tallinna ringkonnakohus rahuldas eile osaliselt prokuröri taotluse. Nii Petri Kemppainen kui Jari Pirhonen tunnistati süüdi kelmuses ja neile mõisteti neli aastat vabadusekaotust poolkinnises vanglas. Janne Jokineni suhtes jättis ringkonnakohus jõusse linnakohtu otsuse.

Ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi esimees Jüri Paap ütles, et Jokineni puhul mõjutas kohtu otsust muu hulgas tema avameelsus.

Pirhonen, Kemppainen ja Jokinen saabusid eelmise aasta mais Tallinna ning avasid igaüks Hansapanga eri kontoris oma firma konto. 26.--29. juunini pööritasid nad vastastikku arveldades mitmeid summasid. 30. juunil võttis Jokinen oma firma kontolt välja sularahas 2,3 mln krooni ja Kemppainen 1,5 mln krooni.

Pirhonen tahtis välja võtta 2,2 mln krooni, mis tema kontole oli laekunud, kuid Hansapanga kontoris ei olnud sel hetkel nii palju sularaha. Nagu hiljem selgus, oli raha pärit ASi Saku Õlletehas kontolt, millelt kanti pangapettusega kolmele kontole üle 6 miljonit krooni.

Kohtualuste enda kinnitust mööda olid nad andnud kogu raha kellelegi Miettinenile, kes oli igale noormehele jätnud vaevatasuks 100 000 krooni. Raha saanuna tahtsid soomlased Kopenhaagenisse lennata, kuid politsei pidas nad lennujaamas kinni. Miettinen on koos 3,5 miljoni krooniga tänini kadunud.

2. jaanuaril langetas Tallinna linnakohus soomlastest pangapetturite kohta otsuse karistada neid kelmuse eest vabadusekaotusega 3,5--4 aastat. Süüdimõistetud võivad ringkonnakohtu otsuse riigikohtusse edasi kaevata kuu aja jooksul. ÄP

Hetkel kuum