6. veebruar 1996 kell 22:00

Tulumaksu seadust arutatakse homme

Peaministri sõnul on hea, kui toimub aktiivne diskussioon maksuküsimuste üle ning ta eitas ohtu koalitsiooni lagunemise suhtes. Esmaspäeval teatas Vähi, et koalitsioonipartnerite vahel valitsevad maksuküsimustes põhimõttelised erimeelsused.

Teisipäevasel pressikonverentsil ütles Vähi, et tema arvates võiks ettevõtete tulumaksu vähendada ehk 5--6 protsenti. Rohkem seda teha ei saaks, sest siis tekiks suuri probleeme järgmise aasta riigieelarvega. Riigikogu koonderakonna fraktsiooni esimees Mart Siimann ütles, et sotsiaalmaksu ümberkujundamine ei ole mõeldud alternatiivina reformierakonna ettepanekule kaotada ettevõtte tulumaks. Siimanni sõnul on ettepanek tihedalt seotud pensioni- ja sotsiaalkindlustuse seadustega ning seda arutatakse neljapäeval koos reformierakonnaga.

Koonderakonna juhatuse liige Endel Eero selgitas, et sotsiaalmaksu jaotumises muudatuste tegemise eesmärk on vähendada aasta-aastalt tööandja makstavat sotsiaalmaksu osa, kuni kumbki maksaks sellest maksust pool. Eero arvates ei ole võimalik suurendada üksikisiku tulumaksu üle 26%.

Hetkel kuum