13. veebruar 1996 kell 22:00

Soome mark tugevnes enim

USA dollari kurss püsis uudistevaesel valuutaturul eelmiste päevade tasemel, keskeltläbi 1,475 Saksa marka (11,80 krooni). Enne neljapäevast Saksa liidupanga istungit, millelt küll intressimäärade muutmist ei oodata, suuremaid muutusi dollar- DEM teljel ei prognoosita.

Jaapani jeeni suhtes pole dollar suutnud ületada 107 jeeni (tugev vastupanutsoon) taset, dollarite ostud jeenide eest on vähenenud. Eile balansseeris kurss 106,60 ja 107 jeeni vahel.

Märkimisväärse tõusu tegid Soome mark ja Rootsi kroon. Nende kursid tõusid peaaegu terve protsendi võrra. Eesti Panga valuutakursside tabelis olidki nemad suurimad tõusjad. Soome mark kallines 2,573 kroonini, Rootsi kroon 1,704 kroonini.

Helsingi börsi maaklerinimekirjas tõusis Hansapanga aktsia hind 90 penni, 19,10 margani, mis vastab 49,15 kroonile. Maakleri noteeritud ostuhind oli 18,40, müügihind 19,10 marka. Eile õhtupoolikuks oli omanikku vahetanud 600 aktsiat. Rublade nõudlus Moskvas on suur

Eilsel Moskva pankadevahelisel valuutabörsil langes rubla kurss kolme punkti võrra, 4751 rublani dollari eest. Oksjonil oli dollarite järele nõudlust 19,47 miljoni eest, müüki pakuti aga täpselt 100 miljonit. Mõju võis avaldada tänane treasury kuuekuuliste võlakirjade oksjon 4,5 triljoni rubla väärtuses, mis korjab rublad rahaturult ära ja kallutab kommertspanku valuutat müüma.

Läti lati kurss võrdus eilsete Läti Panga noteeringute järgi 1 SDR = 0,7991 LVL, seega kurss IMFi korviühiku suhtes püsib. Hoolimata Leedu raskest majanduslikust seisust (tööstustoodangu müük langes jaanuaris detsembriga võrreldes kuus protsenti, tööpuudus oli jaanuaris 7,9%) on litt seotud dollariga suhtes 1 USD = 4 LTL.

Kulla hind jätkab aeglast langemist: eilne Londoni ennelõunane fiksing oli 403 dollarit untsist. Hõbeda hind on viimasel ajal olnud hüplik, muutused umbes 10 USA senti päevas. Eilne Londoni fiksing oli 5,7075 dollarit unts.

Hetkel kuum