4. märts 1996 kell 22:00

Makarov võlgu autorite ühingule

Eesti autorite ühing leiab, et TOP-raadio muusikaedetabelites kõlanud helindite esitamise eest on Jüri Makarovi firma autoritele võlgu üle 605 000 krooni.

Autorite ühingu tegevdirektori Kalev Rattuse väitel jälgis ühing mõne kuu vältel TOP-raadio muusikaedetabelis Bestonia kõlanud helindeid. Tehtud analüüsi põhjal esitati eelmise aasta mais hagiavaldus summas, mis Makarov Muusik Management (MMM) on ühingu meelest autoritele maksmata jätnud.

«Seda võib võtta otseselt kui käe võõrasse rahakotti ajamist,» kommenteeris Rattus Makarovi võlga autorite ühingule.

Makarovi nimega seotud meediafirmadega tekkinud vaidlus selle üle, kellel on õigus autoreid esindada, hakkab autorite ühingu tegevjuhi sõnul vaibuma. Reedel sõlmis autorite ühinguga lepingu telekanal Tipp TV.

Autorite ühing on esitanud lisaks MMMile hagi ASi Sounder PLK (ansambli 2 Quick Start esimese kasseti autorid), Mulgi-Kuku ning Eesti Raadio vastu. Eesti Raadio vastu esitatud hagiavalduse nõue on 5,5 miljonit krooni.

Hetkel kuum