8. aprill 1996 kell 22:00

Tallinna börs kinnitas nõuded liikmete kohta

Tallinna Börsi juhatus otsustas eilsel koosolekul, et börsi liikmeteks võivad olla väärtpaberivahendaja litsentsi omavad pangad, kellel peab olema täidetud Eesti Panga kehtestatud aktsiakapitali miinimumnõue ja maaklerifirmad aktsiakapitaliga vähemalt 400 000 krooni, teatas Tallinna väärtpaberibörsi projektijuht Helo Meigas.

Lisaks peab börsi liige olema Meigase sõnul Tallinna börsi aktsionär.

«Nõuetes on reguleeritud börsi liikmete informeerimiskohustus, mis puudutab tema tegevust. Täidetud peavad oplema ka ärieetika nõuded, mis reguleerivad börsi liikme ja tema kliendi vahelisi suhteid,» lausus Meigas.

Meigase sõnul peab liige nendest nõuetest lähtuvalt tegema oma kliendile tehingu alati parimate turul olevate tingimustega.

Igal väärtpaberivahendajal, kes omab väärtpaberivahenduslitsentsi peab olema Meigase sõnul vähemalt üks tema töötajatest atesteeritud maakler, kes on teinud vastava eksami Tallinna börsi juures selle reeglite tundmise osas.

«Kui on aga tegemist börsi turutegijaga, kes kohustub tegema tehinguid vähemalt börsi kehtestatud miinimumi koguses, siis tal peab olema vähemalt kaks atesteeritud maaklerit, « märkis Meigas.

Meigase sõnul kinnitas börsi juhatus lisaks liikmete kohta kehtestatud nõuetele ka nõuded võlakirja emitendi registreerimisprospektile. See sätestab võlakirjade kohta avalikustamisele kuuluva informatsiooni. ÄP

Hetkel kuum