5. mai 1996 kell 22:00

Baltic Tours saab E-Touri

Panditasu arvestatakse Mait Metsamaa kinnitusel nii rahas kui natuuras. Metsamaa sõnutsi ei teki aktsiate pantimisel vastuolu E-Touri Tallinna osakonna teenindatava Estline'i ja Baltic Toursi teenindatava Silja Line'i vahel. «Minna ise Lõuna-Eestisse ning palgata inimesed ei oleks eriti otstarbekas,» märkis ta.

«Mind ei huvita Estline'i teenindus, vaid E-Touri Lõuna-Eesti osa,» lausus Metsamaa. Ta lisas, et samuti plaanib Baltic Tours minna E-Touri kaudu Venemaa turule, selleks tahetakse luua firma Peterburis.

E-Touri tegevdirektor ning osanik Kalle Hansen näeb koostöös Baltic Toursiga võimalust jõuda Eesti suuremate reisibüroode hulka. Hansen avaldas arvamust, et koostöö peaks märgatavat kasumit hakkama andma kahe-kolme aasta jooksul.

Metsamaa ütlusel peaks tulevikus suurema osa E-Touri müügimahust moodustama Baltic Toursi toodete müük. Tema prognoosi kohaselt võiks rahule jääda juhul, kui selle aasta jooksul kasvab Baltic Toursi müügimaht E-Touriga sooritatud tehingu tulemusel 10 miljoni krooni võrra. Praegu moodustab poole Baltic Toursi müügimahust Silja Line'i reisijate teenindamine.

Hansen näeb müügimahu suurenemist nii kohaliku turu kiire kasvu kui ka välismaalaste Eestisse tuleku arvel. Ta lisas, et Eestisse tulev turist hakkab peagi pealinnast ära tüdinema.

Kuni viimase ajani Tartus tegutsenud E-Tour on Lõuna-Eesti suurim reisibüroo. Hiljuti loodud E-Touri Tallinna osakonda asus juhtima endine Estline'i turismidirektor Sven Neider. Seoses Estline'i turismiosakonna likvideerimisega läksid Estline'i turismikorraldusega seotud ülesanded üle E-Tourile.

Hansen lausus, et Tallinna osakonna loomise eesmärk oli tõhustada sidet laevaliiklusega. «Rootsi suunas oleme meie seni teinud suh-teliselt vähe tööd, samuti on Estline Lõuna-Eesti suunas vähe teinud, nii et see on hea haakumine,» märkis ta.

«On kaks võimalust, kas kasutada agendimüüki ja olla täielik hulgikaupmees või arendada oma võrku ja agendimüügi osa vähendada,» lausus Metsamaa. Teine variant on tõenäoliselt kasulikum, lisas ta.

E-Tour on Eesti turismifirmade liidu Top-Ten 1995 põhjal 11,7miljonise kogumüügiga suuruselt Eesti kaheksas reisibüroo. Baltic Toursile kuulub 62,5 mln krooniga edetabeli III koht.

E-Tour kuulub kaheksale eraisikule, enamjagu aktsiapakist jaguneb Urmas Pasti ja Juhan Kolgi vahel. Balti Reiside ASi omanikud on võrdselt Silja Line OY ning Mait Metsamaale kuuluv AS M&A.

Hetkel kuum