7. mai 1996 kell 22:00

Puuetega laste kodu saab toetust Lionsi klubilt

Urmo selgitas, et pärast seda, kui eelmisel aastal tagastati õigusjärgsele omanikule praegune puuetega laste kodu, tekkis vajadus uue hoone järele.

Eesti poolelt finantseeritakse ehitust 2,3 miljoni krooniga erastamisest laekuva raha arvel. Projekti tellija on Lääne maavalitsus.

Eesti kanda jäävad Urmo teatel välisvõrgud, raudbetoonplaadid, ehitusplatsi ettevalmistamine ja abihooned. Ehituse nurgakivi pandi 1995. aasta detsembris, pärast pikka talve on võimalik ehitustöid jätkata. Praegu käib vundamendi tegemine ning sõlmitakse lepinguid ehituse alltöövõtjatega.

Lionsi klubi raha eest tarnitakse Rootsist puitkilphoone detailid ja pannakse Eestis kokku. Tegemist on Rootsi tüüpprojektiga, mille on Eesti jaoks ümber kohaldanud AS R-Projekt. Ühekorruselises majas on 825 m² kasulikku pinda, majja planeeritakse kodu 45 lapsele.

Eesti Lionsi piirkonna kuberner Jaan Lember märkis, et lisaks Haapsalu puuetega laste kodu ehitusele on Eestis veel kaks projekti, mida toetab maailma Lions abiprojekt LCIF.

Tartus käivitus eelmisel aastal ülikooli, Tartu Lionsi klubi ja silmakliiniku ühisprojekt vaegnägijate ja pimedate kartoteegi koostamiseks, mida Lionsi liikumine toetab 30 000 USA dollariga. Lemberi sõnul on Eestist Lionsile laekunud taotlus veel 60 000 USA dollarilise toetuse saamiseks. Lionsi klubi on lubanud 61 000 USA dollarit toetust laste ja õpetajate koolituskeskuse projektile Osilia Kuressaares.

Heategevusele suunatud Lionsi liikumises osaleb 178 riiki. Eestis on 31 Lionsi klubi. Raha abiprogrammideks saadakse Lions klubidest üle maailma, kõik piirkonnad annavad ühisesse fondi oma panuse, mis jagatakse laiali rahvusvahelisele direktorite nõukogule laekunud avalduste põhjal. Maksimaalne summa, millega üht projekti aastas toetatakse, on 75 000 USA dollarit.

Hetkel kuum