9. mai 1996 kell 22:00

Estonian Transoilil uus laadimissüsteem

Estonian Transoili asedirektor Jüri Petter rääkis, et tänu uuele süsteemile muutub kütuseautode laadimine turvalisemaks ja on autojuhtidele ohutum, kuna nad ei puutu enam kokku kütuseaurudega. Seni toimus autode laadimine ülevaltpoolt.

Vähenema peaksid ka autode järjekorrad, sest uus süsteem võimaldab kütuse laadimist kiirendada ning kogenud autojuhil peaks olema võimalik korraga laadida ka mitut erinevat kütuseliiki, lausus Petter.

Uue süsteemi käivitamisel jätkub kütuseautode laadimine ka pealtpoolt. Petter sõnas, et enamik vanemat tüüpi kütuseautosid ei ole kohaldatud alttäitesüsteemi kasutamiseks.

Estonian Transoili suuremad kliendid on seoses 1. mai suurte kütuseveokite suhtes kehtestatud piirangute tõttu aga muretsenud endale juba uued autod, mis on kohaldatud ka alttäitesüsteemi kasutamiseks.

Estonian Transoil tegeleb Eestisse toodava kütuse ladustamisega. Firma aktsiatest 55 protsenti kuulub Soome kütusekontsernile Neste ja 45 protsenti riigiettevõttele Eesti Kütus.

Eelmisel aastal ladustas Estonian Transoil kokku 418 086 tonni kütust.

Hetkel kuum