15. mai 1996 kell 22:00

Sixtina pood läheb müüki

Möödunud suvel Viru tänava lõpus McDonalds'i hamburgerirestoraniga ühes hoones avatud 230 ruutmeetri suuruse kaupluse müümise üks põhjus on Laisa sõnul ajanappus, mis takistab kaupluse edasiarendamist.

«Investeeringuid see kauplus ei vaja, küll aga juhtimise täiendamist ja uute tarnijate leidmist,» märkis Laisk. «Kuna omanikel on ka teisi projekte, alates missivalimistest, kinnisvaraärist ja lõpetades toitlustamisega, siis selleks, et ei juhtuks nagu Jüri Makaroviga, tuleb ühest projektist loobuda.»

Laisa sõnul peab kaupluse müügihind 985 000 krooni katma pangalaenu ja omanike tehtud investeeringud. «Müügihind sisaldab kaupluse sisustuse, koguse väljaostetud kaupa, tarnelepingud ja deposiidi ettemakstud rendi ulatuses. Mingeid võlgu ostja kaasa ei saa,» kinnitas Laisk.

Tiina Jantsoni sõnul ei lähe kaupluse ostjale üle Sixtina kaubamärgi esindamise õigus. Ta märkis samas, et tegelikult pole ka kindel, kas Viru tänava kauplus üldse müüakse. «Tahaksime kaupluse vahetada samas majas väiksema pinna vastu või osast pinnast loobuda,» lausus Jantson.

Eelmisel aastal müüs Jantson 50 protsendi suuruse osaluse kahes teises vanalinna poes, kus kaubeldi Sixtina rõivastega.

Mart Laisa sõnul on kauplusepinna rent Viru tänaval liiga kõrge. Kaupluse päevakäive on keskmiselt 13 000 krooni, renti tuleb kinnisvarafirmale Mendelson & Co maksta 70 000 krooni kuus.

Sixtina Boutique kuulub aktsiaseltsile Kaunid Kunstid, mille kapital jaguneb võrdselt Mart ja Carmen Laisa ning Tiina Jantsoni vahel. Viru tänava kaubamaja hoonet haldab väliseestlase Karl Wellneri volitusel Mendelson & Co. Eelmisel suvel avatud kaubanduspindu rendib kümme kauplust.

Hetkel kuum