19. mai 1996 kell 22:00

Piiritusetehaste kraanid on kinni keeratud

Rakvere piiritusetehase direktori Sven Preesi sõnul on kohaliku turu nõudlus piirituse järele aasta algusega võrreldes kasvanud ainult 5--6 protsenti. «Ladu on praegu toodangut täis, st ligikaudu 80 000 dekaliitrit piiritust seisab mahutites,» lausus Prees. Ta lisas, et ka ekspordiliinid on praegu kinni.

Direktori sõnul seisab Rakvere piiritusetehas kaks kuud. «Kõigepealt on töötajad umbes kuuajalisel korralisel puhkusel ning pärast seda kestab kuu aega iga-aastane korraline remont,» rääkis Prees. «Loodetavasti juuli keskel või lõpus hakkab tehas jälle tööle.»

Rakvere piiritusetehas pidas tootmispausi ka terve märtsikuu ja alustas taas tootmist aprilli alguses.

Alates aprilli keskpaigast remondis oleva Moe piiritusetehase turundusdirektor Toivo Kreen lausus, et paar nädalat kulub veel remonditöödeks. «Juuni alguses alustame uuesti tootmist,» lubas ta.

Kreeni sõnade kohaselt on Moe piiritusetehas leidnud mitmeid ekspordikanaleid ja seetõttu on turuseis võrreldes märtsi või aprilliga paranenud. «Tundub, et asi on hakanud minema,» lausus ta.

Samas lisas Kreen, et kohalikul turul on seis enam-vähem samasugune kui aasta alguses.

Küsimusele, kas Moe piiritusetehas võib kuu aja pärast olla fakti ees, et ettevõte tuleb turu puudumisel uuesti sulgeda, vastas Kreen, et ettevõte ei taha enam seisma jääda. «Arvan, et ekspordi abil hoiame tehase töös,» lausus Kreen.

Moe piiritusetehase eelmise aasta tootmismaht oli 523 040 dekaliitrit piiritust. Selle aasta jaanuaris toodeti 46 000 dekaliitrit ja veebruaris 35 600 dekaliitrit piiritust. Eelmise aasta augustis käivitunud Rakvere piiritusetehas tootis eelmisel aastal ja selle aasta esimestel kuudel keskmiselt 40 000 dekaliitrit piiritust kuus.

Hetkel kuum