• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga omakapital panga väitel ei vähenenud

  Samas erineb 10. mai Äripäevas avaldatud Hansapanga bilansis omakapitali suurus ja reservid Eesti Panga poolt Äripäevale edastatuga.
  Eesti Pangast saadud bilansis on reservide suurus 69,6 miljonit krooni, Äripäevas avaldatud bilansi järgi olid reservid 95,8 miljonit krooni ehk sama suured kui märtsi lõpus.
  Sel põhjusel tekkis erinevus omakapitalis, mis esimesel juhul oleks vähenenud 410,4 miljonilt kroonilt 386,3 miljonile kroonile. Teisel juhul, nagu kinnitab Hansapank, jäid reservid samaks ja panga jaotamata kasum kasvas 2,2 miljoni krooni võrra.
  Eesti raamatupidamistoimkonna esinaise Rita Illissoni sõnul leidis aprillis Hansapangas aset reservide vähendamine ja muude kohustuste suurenemine «potentsiaalse tulumaksukohustuse» võrra. See ei muutnud Illinssoni kinnitusel panga bilansimahtu, vähendas aga omakapitali suurust.
  Illisson rääkis, et aktsionärid ei kaotanud uue bilansi tõttu midagi, sest potentsiaalse tulumaksukohustuse summa üle ei olnud neil nii või teisiti hääleõigust. Seda oleks saanud kasutada jaotamata kahjumi katteks, ütles Illisson.
  Muutuse bilansis põhjustas bilansi vastavusse viimine rahvusvahelise raamatupidamise standardiga (IAS).
  Äripäev lähtus reedel ilmunud artiklis «Hansapanga aprillikahjum» faktist, et Hansapanga omakapital vähenes.
  Kuigi selle põhjus oli üleminek IASile, tähendas reservide vähendamine potentsiaalse tulumaksukohustuse võrra Hansapanga aktsionäride kindlustunde vähenemist, sest reservid, millega katta võimalikke laenukahjumeid, vähenesid.
  Mingil määral võib sellist operatsiooni võrrelda reservide proviseerimisega vastavalt IASile, samuti tehakse laenudega.
  Eesti Panga infoosakonna juhataja Kaupo Pollissinski ütles, et Hansapank viis summa, mis lühikeses bilansis oli reservide real, nüüd reale, kus ta ei paista bilansis reservina välja. «See on selline tehniline küsimus,» sõnas Pollissinski. «Mul on praegu Hansapanga pikk bilanss ees ja siin kõik klapib.»
  Pollissinski kinnitusel võib pikaajaliste kohustustekirjeldamisel näidata neid reservis või viia kohe muule reale.
  Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis ütles, et Hansapanga aprilli puhaskasum oli kõigi aegade suurim, 20,1 miljonit krooni. Panga analüüsiosakonna andmetel on Hansapank aasta algusest teeninud 56,8 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.