Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aerometi kahjum 5,3 miljonit

  Eesti Aerometi kahjum polnud peadirektor Tiit Arge kinnitusel tingitud mitte kindlustus-, vaid majandustegevusest. Aerometi kahjukindlustuse tehniline kasum oli 0,2 miljonit krooni.
  Aerometi omakapital vähenes 1994. aasta lõpus olnud 44,1 miljonilt kroonilt peaaegu kümne miljoni krooni võrra ehk 34,8 miljonile kroonile. Aerometi bilansi varade poolel moodustab kaks kolmandikku ehk 40,5 miljonit krooni investeeringud tütar- ja kindlustusega seotud ettevõtetesse.
  Võrreldes 1994. aasta 31. detsembriga on Aerometi raha ja pangakontodel olev raha vähenenud 18,8 miljonilt kroonilt 4,3 miljonile kroonile, moodustades koguaktivatest 7,1 protsenti.
  Kindlustusseltsi raamatupidamise nõuete kohaselt peavad kindlustusseltsi investeeringud bilansi varade poolel katma kindlustusseltsi kindlustustehnilisi kohustusi ja eraldisi kohustuste poolel.
  Aerometi auditeeritud bilansi järgi on Aeromet teinud investeeringuid peale tütarettevõtete aktsiate veel veidi rohkem kui ühe miljoni krooni ulatuses. Aerometil on kindlustustehnilisi kohustusi ja eraldisi 10,8 miljonit krooni.
  Tiit Arge ütles, et Aeromet kavatseb edaspidi kindlustusseltsi riskikontsentratsiooni vähendada ja investeeringuid hajutada. Arge kinnitusel muutub Marlekor edaspidi Aerometi jaoks kinnisvarainvesteeringuks, mis on oluliselt riskivabam kui aktsiad.
  Aerometi ja mööblivarikut Marlekor auditeerinud audiitorfirma Price Waterhouse märgib oma järeldusotsuses nii Eesti Aerometi kui mööblivabriku Marlekor bilansside kohta, et autiitorfirmal ei olnud võimalik avaldada arvamust Eesti Aerometi ja Marlekori kasumi- ja rahavoo aruande kohta. Audiitor Urmas Kaarlep põhjendas seda asjaoluga, et Price Waterhouse ei auditeerinud Aerometi 1994. aastal, millest 1995. aasta kasum ja rahavood sõltuvad. Eelmisel aastal auditeeris Aerometi gruppi audiitorfirma KPMG Estonia.
  Price Waterhouse'i järeldusotsuses selgub, et Eesti Aerometi bilanss väljendab olulises osas tõeselt Eesti Aerometi finantsolukorda seisuga 31.12. 1995.
  Mööblivabriku Marlekor audiitori järeldusotsuses märgib Urmas Kaarlep, et audiitoril ei olnud võimalik avaldada arvamust mööblivabriku varude koguste osas Marlekori bilansis, sest varude inventuur toimus enne Price Waterhouse'i määramist ettevõtte audiitoriks. Kahjum ja rahavood sõltuvad aga varude saldost.
  Audiitor märgib järeldusotsuses, et Marlekori lühiajaliste kohustuste hulgas kajastatud võlgnevus 10,9 miljonit krooni erastamisagentuurile on agentuuri poolt vaidlustatud. Erastamisagentuuri arvestuste kohaselt on võla suurus 17,2 miljonit krooni.
  Küsimuse peale, millest selline vahe on tingitud, vastas Marlekori juhatuse esimees Peter Sedin, et erastamisleping on sõlmitud inglise ja eesti keeles, kummalgi juhul on erinevad tingimused järelmaksu osas.
  Audiitori järeldusotsus Marlekori bilansi kohta kinnitab, et välja arvatud võimalikud muudatused, mis tulenevad varude hindamisest ja vaidlusest erastamisagentuuriga, väljendab bilanss olulises osas tõeselt Marlekori finantsolukorda.
 • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.