27. mai 1996 kell 22:00

Edu vara müüakse puidufirmale

Edu pankrotivara ostja, ASi Feeder juht Aleksander Kezirev ütles eile, et kuna leping sõlmitakse teisipäeval, siis ei saa ta veel täpsemalt selle tingimustest, sh ostuhinnast, rääkida.

Endine ASi Edu tegevdirektor Viktor Kvetinski teatas, et võlanõudeid firma vastu on esitatud veidi üle 3,5 miljoni krooni. Põhiline võlanõudja on maksuamet. Ettevõtte pankrot kuulutati välja 1995. aasta 15. septembril. Hinda, mille eest vara müüakse, ei osanud ka tema öelda.

Firmas töötab praegu seitse inimest ning enamik Edu tootmispindu on välja renditud.

Kvetinski rääkis, et nõukogude ajal oli Edu Leningradi ettevõtte Sevzapelektrosetstroi tootmisüksus. Siis töötas firmas 150 inimest. Pärast Eesti taasiseseisvumist moodustati selle tootmisüksuse baasil omaette aktsiaselts Edu ning selle suurim aktsionär oli Sevzapelektrosetstroi. «Hiljem kaotas see Leningradi firma igasuguse huvi Edu vastu,» põhjendas Kvetinski firma allakäiku.

AS Feeder on põhiliselt puidutöötlemisega tegelev firma. Kezirev sõnas, et Edu vara omandamise korral jätkab ta esialgu hoonete väljarentimist. «Hiljem leiame kindlasti firmale mingi tulusa tootmistegevuse,» kommenteeris ta tulevikuväljavaateid.

Hetkel kuum