29. mai 1996 kell 22:00

Väärtpaberiturg on börsiavamise ootuses

Kui näiteks 15. mail registreeris Eesti väärtpaberite keskdepositoorium (EVK) 14 väärtpaberiga 207 tehingut kogukäibega 17,4 miljonit krooni, siis esmaspäeval ja teisipäeval jäi päevakäive alla 7 miljoni krooni. Eile registreeris EVK 13 väärtpaberiga 78 tehingut, mille kogukäive oli küll 15,6 mln krooni, kuid käibehüppe põhjustas Forekspanga aktsia, millega registreeriti 14 tehingut kogumahus üle üheksa miljoni krooni.

Väärtpaberite vahendajad toovad turu suhtelise vaikuse põhjusena esile homse Tallinna väärtpaberibörsi avamise. «Oodatakse börsi tulekut,» ütles Margus Uudam HF Arenduse ASist. Ta prognoosis pärast väärtpaberibörsi avamist turu elavnemist, mitte aktsiahinna suurt tõusu.

Sulev Raik Cresco Väärtpaberite ASist ütles, et on märgata väikeinvestorite huvi langust, sest turul pole nende jaoks atraktiivseid aktsiaid.

Hetkel kuum