29. mai 1996 kell 22:00

Vikero kohal jälle pankrotioht

Puskai lausus, et läbirääkimised Pärnus asuva tootmiskompleksi müümise kohta oleksid pidanud selguma juba esmaspäeval, kuid seni ei ole ostust huvitatud firma enda otsusest teatanud. Puskai ei soovinud avalikustada, mis firmaga on tegemist. Ta märkis vaid, et see on segakapitalil baseeruv firma.

Praegu on Vikero võlad ligikaudu 5 miljonit krooni. Puskai hinnangul peaks tootmishoone müümise korral rahuldatud saama pool võlanõuetest. Ta lisas, et tootmishoone müügist loodetakse siiski saada üle 2,5 miljoni krooni.

Vikero vara on üritatud tulemusteta müüa juba ligi aasta aega, seni on õnnestunud müüa vaid Pärnus asunud kontorihoone. Selle eest saadud rahaga maksti Puskai sõnul ära 200 000 krooni Vikero võlgu.

Vikero juhtum on huvitav seetõttu, et esmakordselt kuulutas Pärnu linnakohus Vikero pankroti välja eelmise aasta oktoobris, kuid Tallinna ringkonnakohus tühistas ETK apellatsioonikaebuse põhjal pankrotiotsuse. ETK lootis Vikero võlanõuded rahuldada ettevõtte likvideerimise teel.

Mõned kuud tagasi esitas Pärnu linna maksuamet riigikohtule kassatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtu otsuse kohta, kuid Puskai väitel ei ole nad tänaseni riigikogu lubakogult mingit teadet asja menetlusse arvamise kohta saanud.

Puskai väitel on likvideerimine kulgenud oodatust kehvemini kohtuprotsesside tõttu. «Vähemalt kaks ostjat on loobunud ostmisest seetõttu, et asi on väga segane ja riigikohtus,» lisas ta.

Hetkel kuum